Місто

Я хочу, щоб після гри вболівальники повертались додому у гарному настрої, - новий тренер житомирського «Полісся»

22 November 2017, 15:59

Володимир Мазяр, який свого часу вивів у Прем’єр лігу спочатку кам’янську «Сталь», а згодом і рівненський «Верес», офіційно став головним тренером футбольного клубу «Полісся». Контракт на два роки він та президент клубу Віталій Лясковський підписали 22 листопада під час спільної прес-конференції. Представили нового тренера поліських «вовків» голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та мер Житомира Сергій Сухомлин.

Під час прес-конференції вони озвучили і задачі, які ставлять перед новим коучем ФК «Полісся».

«Я вважаю, що тренер має зайнятись буквально з сьогоднішнього дня селекційною роботою і підібрати для нашої команди гравців, які здатні будуть виконати задачу. А задача дуже проста: в сезоні 2018/2019 наша команда має вийти в Першу лігу. А далі, як-то кажуть, є така приказка: апетит приходить під час їжі. От далі ми будемо дивитись, наскільки він в нас буде зростати, той апетит, і ми будемо приймати рішення, що нам далі робити. В тренера є дуже, як на мене, гарні результати: фактично дві команди були ним виведені з Другої у Вищу лігу за дуже короткий термін», - переконаний голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Під час представлення нового тренера озвучили і причина звільнення Едуарда Хаврова, який тренував команду впродовж останніх трьох місяців.

«Едуард Хавров – це дійсно професіонал. І у мене досить гарне враження про цю людину. Але людина – це чоловік, і сказане слово треба тримати. Невиконані ним зобов'язання – це основна причина його звільнення. А з приводу того, щоб посилити тренерський штаб і так далі, то я думаю, що на одній кухні не може бути дві господині. Тому повинен бути один головний тренер, який визначає і політику клубу, і кадровий тренерський склад, і склад команди», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Разом із Едуардом Хавровим з командою прощаються і 11 гравців. Частину прізвищ голова ОДА назвав під час прес-конференції.

«Покидає команду однозначно воротар Міхєєв, покидає команду однозначно Менжега, Онищук, покидає команду однозначно Вчора ми провогорили з Володимиром Івановичем про те, що Зайнчковський і Тарасенко покидають команду, однозначно покидає команду Михайленко, Ковтун та Загідулін», - зачитав Ігор Гундич.

Володимир Мазяр переконаний: вже дуже скоро склад «Полісся» поповнить свіжа кров, а головним завданням своїх підопічних тренер вважає гру на результат та для вболівальників.

«Якщо ми хочемо мати команду, для того мають бути відповідно ті футболісти, які будуть виконувати завдання. Завдання одне: коли приходить вболівальник, то вони мають показувати результат. Колись Арсен Венгер сказав, коли команда програла: «Мені шкода жінок, бо чоловіки прийдуть засмучені додому». Я хочу, щоб чоловіки приходили додому із настроєм», - сказав новопризначений головний тренер ФК «Полісся».

В міжсезонні Володимир Мазяр планує випробувати оновлений склад «Полісся», а для цього він збирається діяти за шаховим принципом: хочеш навчитись грати – грай зі значно сильнішим суперником.

«Щоб зрозуміти і оцінювати нашу командну підготовку до сезону, то, повірте, нам потрібно грати з командами Прем’єр ліги. Навіть якщо вони знаходяться за 400 кілометрів від нас. Це, фактично, рентген. І ми будемо розуміти як нам далі рухатись. В якому напрямку», - каже Володимир Мазяр.

Перший домашній матч у Другій лізі після зимової перерви ФК «Полісся» зіграє 14 квітня. Підопічні Володимира Мазяра прийматимуть ФК «Львів», але поки невідомо чи зіграють жовто-зелені на рідному Центральному стадіоні. У Житомирській ОДА поки обіцяють лише показати детальні графіки виконання робіт на арені.

Як повідомляв Житомир.info, Едуарда Хаврова звільнили по завершенню осінньої частини чемпіонату України в ІІ лізі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі