Влада

Влада Житомира планує затвердити нову програму забезпечення молодих сімей житлом

22 November 2017, 16:57

Влада Житомира розробила нову програму забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом, яка діятиме у 2018-2022 роках.

Проект рішення виконкому про погодження названої програми опублікований на сайті міської ради 22 листопада.

Загальний обсяг фінансових ресурсів для реалізації програми впродовж п’яти років – 46 млн 640 тис. грн: 22 млн грн – кошти міського бюджету, 22 млн грн – кошти державного бюджету, 2 млн 640 грн – кошти позабюджетних джерел.

«Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного, міського бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, у тому числі власних коштів громадян. За рахунок надходжень від погашення кредитів позичальниками та сплати відсотків за користування кредитами щорічно планується надходження до спеціального фонду міського бюджету... Успішне виконання Програми дасть змогу забезпечити житлом близько 40 молодих сімей та одиноких молодих громадян, збудувати більше 2,0 тис. кв.м житла. Виконання Програми сприятиме розв’язанню житлових проблем молодих сімей та одиноких молодих громадян, поліпшенню демографічної ситуації в місті», - йдеться у проекті програми.

Зазначається, що під час виконання міської Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян житлом в м. Житомирі на період 2013-2017 років було надано 21 молодій сім’ї кредити на будівництво житла (станом на 1 жовтня 2017 року), на що було спрямовано 3281,16 тис. грн коштів міського бюджету.

«Це дало можливість залучити 6192,78 тис. грн. з державного та обласного бюджетів та покращити житлові умови 21 молодій сім’ї, які отримали власне житло, а це 65 щасливих житомирян, в тому числі 24 дітей», - інформує міська влада.

Станом на 1 січня 2017 року на квартирному обліку у виконавчому комітеті міської ради м. Житомира перебувало 15299 громадян, із них 984 – молоді сім’ї. В Житомирському регіональному управлінні Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» зареєстровані та перебувають в рейтингу на отримання пільгового довготермінового кредиту на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у м. Житомирі – 145 молодих сімей.

Нагадаємо, 30 листопада минулого року депутати Житомирської міської ради проголосували за відведення 4 га землі на проспекті Миру під будівництво багатоквартирного будинку для вчителів, медиків та військових. Рішенням міської ради від 25 травня цього року чотирьом житлово-будівельним кооперативам надали право користування земельними ділянками на вул. Богунська: ЖБК «Добробат», ЖБК «Житомир Освітній», ЖБК «Житомир Медичний» та ЖБК «Житомир Молодіжний». Через кілька місяців останні кооператив відмовився від користування земельною ділянкою. 

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада хоче затвердити обласну комплексну програму забезпечення житлом педагогічних, науково-педагогічних, медичних працівників, учасників АТО та членів їх сімей на 2018-2021 роки: житлом хочуть забезпечити 49 сімей, витративши на це 30 млн грн. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі