Влада

У Центрі неврологічної допомоги Житомирського обласного госпіталю вже оздоровилися близько 2 тисяч АТОшників, - УОЗ

24 November 2017, 10:29

З часу створення у Житомирському обласному госпіталі для ветеранів війни Центру неврологічної допомоги та психологічної реабілітації (червень 2016 року) в Центрі оздоровилися близько 2 тисяч учасників АТО.

Про це 24 листопада Житомир.info повідомив прес-центр департаменту охорони здоров’я Житомирської  облдержадміністрації.

«У 2016 р. у госпіталі відкрито центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО на 60 ліжок та введені посади практичних психологів. Після проведеного капітального ремонту створені комфортні умови для лікування пацієнтів. З моменту створення Центру в ньому оздоровлено біля 2-х тисяч учасників АТО, а загальна кількість учасників АТО, оздоровлених у госпіталі, перевищує 3 тисячі чоловік», - йдеться в повідомленні.

Також прес-центр зазначає, що в 2017 році обласному госпіталю для ветеранів виповнюється 70 років.

«Житомирський обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни був організований згідно з Постановою виконкому Житомирської обласної ради та наказу Житомирського облздороввідділу в місті Бердичів по вул. Артема, 4 (нині вул. Європейська, 52), а в 2016 р. перейменований в КУ «Обласний госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради», - інформує УОЗ.

За даними прес-центру, у 1983 році у госпіталі відкрили перший в області кабінет по підводному витягуванню хребта. На сьогоднішній день у відділенні щоденно отримують лікування більш ніж 200 пацієнтів, яким відпускаються процедури по 36 методиках.

«Одним із немедикаментозних методів лікування є лікувальна фізкультура. Особливого значення вона набула в останні роки в зв’язку з тим, що з’явилась значна кількість пацієнтів з ураженням кінцівок. Більше 90 відсотків хворих, які лікуються у госпіталі, користуються послугами цього кабінету. За період лікування у цьому  лікувальному закладі кожен хворий отримує 15–20 процедур», - йдеться в повідомленні.

Палати госпіталю обладнані телевізорами та холодильниками, у відділеннях є телевізори та холодильники загального користування, а з липня 2017 року – ще й вільний Wi-Fі.

На сьогоднішній день Житомирський обласний госпіталь у Бердичеві - це сучасний лікувально-діагностичний заклад, де розгорнуті наступні відділення: кардіологічне  – 70 ліжок, хірургічне – 40 ліжок, терапевтичне – 30 ліжок, неврологічне – 60 ліжок, гастроентерологічне – 40 ліжок, палата інтенсивної терапії, приймально-діагностичне відділення та десятки лікувально-діагностичних кабінетів, - зазначає прес-центр УОЗ. Щорічно в цьому оздоровчому закладі впроваджується до 10 нових методів діагностики та лікування.

Нагадаємо, у 1 півріччі 2017 року в Житомирському обласному госпіталі висловлювали занепокоєння великою кількістю пацієнтів без направлень.

У лютому 2016 року головний лікар обласного госпіталю Павло Журбенко розповідав, що в учасників війни починають проявлятися пост-стресові, пост-контузійні синдроми, які формуються в стійкі синдроми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі