Події

У Баранівці через скажену лисицю, яка загризла собаку, ввели карантин

24 November 2017, 11:03

19 листопада у Баранівці на подвір'я місцевого жителя забігла лисиця і накинулась на собаку. Лисицю застрелили, а експертиза підтвердила, що тварина була хвора на сказ. У місті ввели карантинні обмеження.

Про це повідомили під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації, - пише сайт місто Баранівка.

«19 листопада до приватної садиби жителя Баранівки забігла лисиця і накинулась на собаку. Почувши скавучання собаки, сусіди викликали господаря. Прибувши до своєї садиби чоловік побачив, що лисиця загризає його собаку. Лисицю застрелили з мисливської рушниці. Відразу на місце події виїхала комісія, яка провела розслідування та відібрала від забитої лисиці патологічний матеріал. Наступного дня отримали висновок експертизи, який підтвердив наявність у тварини віруса сказу», - повідомили під час засідання комісії.

У зв’язку з цим на території міста Баранівка та прилеглій до нього території в радіусі 3 км від вогнища інфекції ввели карантинні обмеження, на період дії яких заборонили промисловий ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

Нагадаємо, 7 листопада у селі Суємці Баранівського району зафіксовано випадок сказу тварини. Цього разу сказився собака, який покусав обличчя своєму господарю.

Фото з сайту місто Баранівка

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі через виявлену на Жуйка скажену лисицю у міськраді вирішили ввести карантин та щепити собак. Житомирська область на 2017 рік замовила у Міністерстві охорони здоров’я України 5 тисяч доз вакцин проти сказу, але вони поки не надійшли. У липні минулого року у міста та райони області надійшло 3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату для профілактики сказу. Залишились вакцини у 7 районах та м. Житомир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі