Влада

У Житомирі хочуть створити Реєстр територіальної громади міста

24 November 2017, 11:09

З метою спрощення адміністративних процедур та вирішення питань щодо соціального захисту та реалізації конституційних прав громадян виконавчий комітет Житомирської міської рад вирішив створити Реєстр територіальної громади міста Житомира.

Відповідний проект рішення виконкому 23 листопада опублікований на сайті міськради.

«Визначити Реєстр територіальної громади м. Житомира складовою Бази персональних даних Житомирської міської ради та її виконавчих органів. Встановити, що інформація, отримана з Реєстру територіальної громади міста Житомира відповідно до затвердженого Положення, є офіційною та повинна визнаватись усіма посадовими особами, підприємствами, установами та організаціями, незалежно від форми власності», - зазначається у проекті рішення.

Реєстр територіальної громади міста Житомира – автоматизована база даних, призначена для зберігання та обробки інформації, що створюється, ведеться та адмініструється органом реєстрації, її посадовими особами для обліку фізичних осіб, які проживають на території м. Житомира, а також використання визначеної Законом інформації органами та службами, що відповідно до законів України потребують її для реалізації прав та законних інтересів громадян за їх заявою, а також виконання ними встановленого законодавством обсягу обов'язків (надання адміністративних послуг).

Органом реєстрації відповідно до рішення Житомирської міської ради від 24.02.2016 № 145 є управління ведення реєстру територіальної громади міської ради, яке забезпечує супроводження, розвиток, удосконалення, підтримку функціонування Реєстру та є розпорядником відповідного Реєстру.

До Реєстру вносяться такі дані про особу:

- прізвище (попереднє прізвище), власне ім'я (усі власні імена), по батькові;

- дата та місце народження;

- місце проживання/перебування;

- відомості про громадянство;

- унікальний номер запису в ЄДДР (якщо така інформація внесена до паспорта громадянина України);

- дата реєстрації місця проживання/перебування;

- прізвище, ім'я та по батькові представника, якщо він діє від імені особи, та відомості про документ, що посвідчує повноваження представника;

- інформація про попереднє місце проживання;

- дата зняття з реєстрації місця проживання (після вибуття особи);

- інша інформація, яка повинна подаватися органом реєстрації до органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування відповідно до чинного законодавства.

«Працівникам, службовим та посадовим особам органу реєстрації, установ та організацій, що обробляють персональні дані, внесені/отримані до Реєстру, та мають доступ до персональних даних фізичних осіб, забороняється розголошувати персональні дані, що стали їм відомі у зв’язку з виконанням їх професійних, службових або трудових обов'язків. Працівники, службові та посадові особи органу реєстрації, установ та організацій дають письмове зобов'язання про нерозголошення персональних даних, які їм було довірено або які стали їм відомі у зв'язку з виконанням їх професійних, службових або трудових обов'язків», - зазначається у положенні про Реєстр.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 квітня 2016 року роботу Корольовського та Богунського паспортних столів виконує управління ведення реєстру територіальної громади міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі