Місто

В Житомирі працівники «лотереї» судяться через штрафи за роботу закладів у нічний час

12 December 2017, 15:24

Адміністратор «Національної лотереї» у суді оскаржував постанову адмінкомісії при виконкомі Корольовської районної ради м.Житомира від 2 березня 2017 року про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 155 КУпАП (Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю) та накладення штрафу в сумі 119 грн.

Постанову за цим позовом Корольовський районний суд м.Житомира ухвалив 1 грудня.

«В обґрунтування своїх вимог зазначив, що підприємство ТОВ «А-Вект» не є закладом, що відноситься до комунальної власності, тому режим роботи закладу, заклад встановлює самостійно. Також зазначає, що він не є власником підприємства чи директором та погоджувати встановлення режиму роботи із органами місцевого самоврядування не уповноважений, інформацією про те, чи зверталися представники органу місцевого самоврядування до власника чи директора із вказаних питань він не володіє, а тому не може нести відповідальність за вказане правопорушення. Вважає, що постанова прийнята протиправно, будь-яких доказів скоєння ним правопорушень немає. Суд, дослідивши матеріали справи, вважає позов таким, що не підлягає до задоволенню», - зазначається у постанові.


Крім працівника «лотерейного» закладу на Київській,8, судився за скасування штрафу в розмірі 170 грн й працівник закладу «Лото маркет» по вул. Велика Бердичівська, 3, який теж працював після 23.00 год. Богунський районний суд м.Житомира своєю постановою від 8 листопада залишив без задоволення позов про скасування постанови адміністративної комісії Богунської районної ради.

Ще один позов надійшов від оператора Державної Національної лотереї «Золота підкова» ТОВ «Укрлото-Київ», якого оштрафували за роботу закладу на вул. Велика Бердичівська, 30 близько 5 години ранку. В апеляційному суді він оскаржував постанову Корольовського районного суду м. Житомира від 8 вересня 2017 року, якою йому було відмовлено у задоволенні позову про скасування постанови адміністративної комісії при виконкомі Житомирської міської щодо притягнення до адміністративної відповідальності та накладання штраф в сумі 170 грн. без змін. 6 грудня Житомирський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив постанову суду першої інстанції без змін.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні міськвиконкому 24 січня цього року за пропозицією мера Житомира закладам, що здійснюють діяльність з розповсюдження лотереї, встановили режим роботи з 8-00 до 22-00 годин.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лотерея суд 
Матеріали по темі