Події

Суди продовжують скасовувати незаконні спецдозволи на видобуток бурштину у Житомирській області, видані приватним фірмам

13 December 2017, 10:58

Прокуратура спільно з Житомирською обласною радою довела у суді незаконність надання Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг» дозволу на вивчення та розробку ділянок надр бурштину площею понад 10 тис. га.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області 13 грудня.

«За позовом прокуратури Житомирської області судом визнано протиправним та скасовано спеціальний дозвіл на користування надрами, виданий Державною службою геології та надр України товариству з обмеженою відповідальністю «Амбер Холдинг» для геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовища бурштину площею понад 10 тис га. Йдеться про те, що у 2016 році Держгеонадрами протиправно видано ТОВ «Амберг Холдинг» спеціальний дозвіл для геологічного вивчення та дослідно-промислової розробки родовища бурштину - Козюлівської ділянки, що в Овруцькому районі», – йдеться у повідомленні.

Спецдозвіл був виданий з порушенням вимог Цивільного кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами. Крім того, у Держгеонадрах не врахували відмову Житомирської обласної ради щодо не погодження товариству видачі даного дозволу. Встановлено й інші порушення чинного законодавства з метою уникнення процедури аукціону.

«Прокуратура області в інтересах держави та Житомирської обласної ради заявила позов про скасування зазначеного дозволу, який Житомирським окружним адміністративним судом задоволено у повному обсязі. Нагадаємо, що усього прокуратурою області, в інтересах держави та Житомирської обласної ради, цьогоріч заявлено 6 аналогічних позовів про скасування незаконних дозволів на здійснення геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки ділянок надр бурштину площею понад 18 тис га, що розташовані в Овруцькому та Олевському районах», – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, 31 жовтня Вінницький апеляційний суд скасував спецдозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області, незаконно виданий ТОВ «Райт Солюшн».

Як повідомляв Житомир.info, в березні 2017 року прокуратура Житомирської області в інтересах облради звернулася до суду про скасування незаконних схем одержання товариствами «Амбер Холдинг», «Компанія «Надра Галичини» та «Райт Солюшн» дозволів на видобуток бурштину на площі понад 18 тисяч га.

6 квітня 2017 року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за направлення звернення до Державної служби геології та надр України щодо анулювання спеціальних дозволів на видобуток бурштину, а голова облради повідомив, що суд призупинив дію дозволів на розробку ділянок надр бурштину, які в 2016 році були видані Держгеонадрами ТОВ «Амбер Холдинг», ТОВ «Компанія «Надра Галичини» та ТОВ «Райт Солюшн».

Як приватні фірми з іноземним корінням, в тому числі фірма «Райт Солюшн», змогла отримати дозвіл на видобуток бурштину в Житомирській області – про це йдеться у розслідуванні, яке вийшло в ефірі 24 каналу ввечері 6 квітня 2017 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин прокуратура суди ТОВ «Амбер Холдинг» ТОВ «Компанія «Надра Галичини» ТОВ «Райт Солюшн». 
Матеріали по темі