Влада

Облрада вирішила ліквідувати Житомирський обласний гендерний ресурсний центр

13 December 2017, 13:29

Обласна рада планує ліквідувати Житомирський обласний гендерний ресурсний центр, який діяв з 2006 року.

Відповідний проект рішення сесії, розроблений управлінням сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, 13 грудня опублікований на сайті облради.

«Припинити юридичну особу – Житомирський обласний гендерний ресурсний центр Житомирської обласної ради (юридична адреса: 10014, м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 25), шляхом ліквідації. Утворити комісію з припинення юридичної особи – Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради, та затвердити її склад згідно з додатком 1. Затвердити порядок і строки проведення ліквідації», - зазначається у проекті рішення.

На сайті обласного ресурсного центру зазначається, що він був утворений рішенням сесії обласної ради від 23 лютого 2006 року за поданням управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

«Впродовж 2006 – 2012 років зазначена установа функціонує із штатним розписом 2,5 осіб. Житомирський обласний гендерний ресурсний центр – це регіональний організаційно-методичний осередок та виконавець програмних напрямків впровадження засад законів України щодо гендерної рівності у суспільне життя (ЗУ «Про попередження насильства в сім’ї», ЗУ «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», ЗУ «Про протидію торгівлі людьми»). Пріоритетом діяльності Центру є утвердження гендерної рівності, зміцнення існуючих та створення нових механізмів з недопущення дискримінації за ознакою статі, розширення застосування позитивних дій, забезпечення економічної незалежності кожної статі, створення умов для більш широкої участі жінок у прийнятті суспільно важливих рішень, для поєднання професійних та сімейних обов’язків», - пише сайт ЖОГРЦ.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 19 травня минулого року депутати проголосували за переукладання контракту зі Склонною Валентиною Михайлівною – директором Житомирського обласного гендерного ресурсного центру Житомирської обласної ради, строком на один рік, з 21 червня 2016 року по 8 грудня 2017 року, хоча планувалося продовжити контракт рівно на рік – по 20 червня 2017 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гендерний центр ліквідація 
Матеріали по темі