Місто

У Житомирі патрульні роздають дисциплінованим кермувальникам наліпки «За кермом класний водій»

15 December 2017, 17:23

У Житомирі стартувала всеукраїнська соціальна акція «Керуй». За правилами якої, патрульні поліцейські відзначатимуть дисциплінованих кермувальників ось такими жовтими наліпками із написами «За кермом класний водій», «Я офлайн» та «Крутий водій». Таким чином, кажуть патрульні, спонукатимуть водіїв дотримуватись правил дорожнього руху.

«Спрямована акція на зменшення порушень серед водіїв, зменшення кількості ДТП. Щоб водії вкотре замислювались про те, що вони повинні керувати своїми емоціями, поважати інших водіїв. Адже це є нормальною поведінкою і для європейських країн, і для нас має стати нормою. В першу чергу самоповага», - розповідає прес-офіцер патрульної поліції Житомира Ігор Іванюк.

Далі поліцейські діляться, за яким принципом обиратимуть дисциплінованих водіїв.

«Ми не відокремлюємо якихось поганих водіїв, хороших водіїв. По факту всі водії є хорошими. Ми хочемо запровадити це як стандарт, що у нас, в Україні, водії є чемними. Така наліпка їх забов’язує дотримуватись ПДР, адже не захочуть вони самі себе обманювати, порушувати ПДР, коли ти класний водій», - каже прес-офіцер патрульної поліції Житомира.

Щоб побачити акцію в дії, ідемо на патрулювання разом із поліцейськими. Останні розповідають водіям про акцію та вручають жовті наліпки.

Зрештою, запитуємо водіїв, як вони ставляться до таких заохочень.

«Про таку акцію читав раніше, на фейсбуці. В принципі приємно, як мінімум. У місті у нас їздять плюс-мінус непогано, але все одно приємно», - зізнається Вадим Баранівський.

«Я думаю, що вони постійно потрібні. Тому, що водії бувають різні, водіїв стає все більше, але не всі розуміють куди вони виїжджають і навіщо. Ось це сумно. Все одно, людям потрібно щодня нагадувати, що транспорт - це небезпека, особливо автомобільний транспорт», - говорить Євгеній Намьоткін.

«Побільше б таких акцій від поліції. Тому що водії мало зважають на знаки, порушують. А це дуже гарний проект, щоб люди дотримувались правил дорожнього руху. Підтримую», - підтримує акцію Роберт Степанюк.

Разом із тим поліцейські діляться: водії можуть і самі прийти до управління патрульної поліції та отримати наліпку. Окрім якої й бонус - безкоштовну лекцію з правил дорожнього руху.

«Зараз ці наліпки роздаємо нарядам патрульної поліції, які здійснюють чергування у місті Житомирі, на автодорозі Київ-Чоп. Також ці наліпки є у мене, в управлінні патрульної поліції на Покровській, 96. Тому в будь-який час, з 9 до 18 можна прийти, отримати наліпку і прослухати коротеньку, цікаву лекцію про правила дорожнього руху», - запрошує водіїв долучитись до акції Ігор Іванюк.

Як повідомляв Житомир.info, з 4 грудня патрульні клеїтимуть на машини наліпки «За кермом класний водій».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ПДР наклейки керуй 
Матеріали по темі