Події

​Військовий житомирської 95-ї бригади, який зник в районі окупованого Криму, потрапив у російський полон

2 June 2020, 16:36

30 травня близько 5.00 на спостережному пункті «Берлога» поблизу залізничного мосту на лінії контролю з окупованим Кримом зник військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади. Український мілітарний портал зазначив, що 2 червня пресцентр ФСБ Росії повідомив про затримання на території Криму українського військового Євгена Добринського, 1992 року народження.

Командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України відреагувало на повідомлення про цю подію в російських ЗМІ, назвавши їх прогнозованою пропагандою.

«Увага! Прогнозована російська пропаганда! Як повідомляли раніше, 30 травня 2020 року, близько п’ятої години ранку, на одному із об’єктів в районі території незаконно окупованої АР Крим та міста Севастополя, було виявлено відсутність військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади старшого солдата Євгенія Добринського. На жаль, із досвіду нам добре відомо, як ворог вчиняє з незаконно затриманими українськими військовими. Противник цинічно використовує їх у своїй пропаганді! Готується низка матеріалів інформаційно-психологічного характеру спрямованих на дискредитацію Збройних Сил України.

Російські пропагандистські ЗМІ публікують фейкову інформацію, що нібито наш військовослужбовець був в стані алкогольного сп’яніння та під дією наркотичних речовин сам опинився на території України, тимчасово незаконно окупованій РФ. Це було прогнозовано!

Якби дана інформація відповідала дійсності, відеозвернення з відповідною експертизою були б опубліковані першого ж дня, а не через три доби. Саме такий мінімальний термін потрібен спецслужбам РФ, щоб психологічно обробити затриманого, погрожуючи розправою та іншими діями.

На відео хлопець виглядає пригніченим. Він промовляє заздалегідь підготовлений текст. Не виключено, що знаходиться під дією спецпрепаратів.

Ми робимо все, щоб швидше повернути нашого військовослужбовця старшого солдата Євгенія Добринського додому! Десант своїх не залишає!

P.S. Наголошуємо, що всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця будуть з’ясовані правоохоронними органами під час проведення слідчих дій», - йдеться у повідомленні служби зв’язків з громадськістю, опублікованому 2 червня на сторінці Командування ДШВ ЗСУ у Facebook.


Нагадаємо, 31 травня на сторінці Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України у Facebook опублікували інформацію про зникнення військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади в районі тимчасово окупованого Кримського півострова.

У коментарі Житомир.info в 95-й бригаді уточнили, що зник військовий з Рівненської області.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня у Херсонській області знайшли мертвим військового житомирської 95-ї бригади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ 95-та бригада військовий полон викрадення зникнення  
Матеріали по темі