Фоторепортаж

Першовересень у дворі житомирського ліцею: першокласники в білих сорочках та вишиванках і батьки без масок. Фоторепортаж

1 September 2020, 12:22

У житомирському ліцеї №25 1 вересня свято для першокласників провели на вулиці, розділивши чотири перші класи на дві «зміни» - на 8:00 та на 8:30. Дітям роздали маленькі дзвіночки та розважали їх руханкою з аніматорами. На лінійці у дворі ліцею було багато батьків, майже всі – без захисних масок, втім у приміщенні закладу до навчання в умовах карантину все готове.

«Враховуючи, що цей навчальний рік розпочинається в умовах адаптивного карантину, ми завчасно отримали регламент роботи і підготувалися. У нас є кілька входів: центральний – для педагогів та учнів 7-11 класів, медична сестра на вході проводить вчителям термометрію. Ще один вхід – для учнів 1-4 класів, там дітей зустрічають чергові вчителі і адміністратори. І окремий вхід – для учнів 5-6 класів. Потоки розподілені так, що вони не перетинаються. На вході у нас розміщені спеціальні засоби для дезінфекції, місця для обробки рук позначені яскравими вказівниками, на підлозі стрілками вказаний напрямок руху. Сьогодні на першому уроці був інструктаж: вчителі розповідали дітям як поводитися, як рухатися по ліцею, де носити маски», - розповіла заступниця директора з виховної роботи Оксана Миронова.

На телевізорі у холі ліцею постійно транслюються протиепідемічні ролики та пам’ятки, а після кожного уроку в класах роблять 10-хвилинне провітрювання.

«Вже ширяться чутки, що чогось не вистачає у школах, але можу запевнити, що ми всім забезпечені і у нас усе є: санітайзери, диспенсери, паперові рушники, рідке мило, сушилки для рук, дезінфікуючі розчини. Департамент освіти надав все у достатній кількості. Всім вчителям і працівникам були видані маски багаторазового використання з розрахунку їх заміни раз на кілька годин», - наголосила заступниця директора ліцею №25.

Заступниця директора з виховної роботи Оксана Миронова

Нагадаємо, 1 вересня для двох перших класів житомирської школи №17 влаштували ігри біля школи, а майже всі присутні на святі батьки були в масках.

Як будуть навчатися житомирські школи з 1 вересня, дивіться у відеосюжеті.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2020 року заступниця директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко розповіла, що перед початком нового навчального року у Житомирі тести на коронавірус проводять всім медичним працівникам шкіл та працівникам їдалень. Вчителів будуть тестувати за бажанням. У МОН розробили алгоритм дій для директорів шкіл на випадок виявлення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 1 вересня перший дзвоник ліцей День знань школа  
Матеріали по темі