Політика

​Віктор Євдокимов: Робота розвідників – це не романтичні історії про Джеймса Бонда

7 September 2020, 17:07

7 вересня Україна відзначає 28 років від дня створення воєнної розвідки. Цього дня 1992 року згідно з Указом Президента «Про Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України» створили розвідувальний орган стратегічного рівня у складі оборонного відомства. Це дало старт розвитку воєнної розвідки в незалежній Україні.

Коли в серпні 1991 року фактично зник СРСР і Україна проголосила незалежність – розвідувальні органи підпорядковувались московським структурам. З часом ситуація змінилася. Воєнна розвідка української армії удосконалювалась разом з розвитком Збройних Сил України.


«Як говорив британський державний діяч Уїнстон Черчілль – «хто володіє інформацією, той володіє світом». Україні зараз, як ніколи, потрібна добре організована бойова розвідка, адже 5 років поспіль держава перебуває в умовах відкритої агресії на Сході. Армія та РНБО потребують оперативної інформації і реалістичних прогнозів, аби керівництво держави змогло прийняти виважені державні рішення у сфері національної оборони» – заявив ректор Житомирської політехніки Віктор Євдокимов.

«Сьогодні українські розвідники відзначають своє професійне свято. Вони знають, як здобути необхідну інформацію, як викрити плани й таємні операції противника, як випередити його дії. Їхня робота це не романтичні історії про Джеймса Бонда і не уривки зі шпигунських кінофільмів. Розвідники виконують свої обов’язки щодня, часто ставлячи під загрозу власне здоров’я та життя», – наголосив Віктор Євдокимов.

«Ми пам’ятаємо, що на Житомирщині дислокується спеціальний розвідувальний батальйон. Окрім того, розвідувальні підрозділи є в усіх бригадах ЗСУ, розташованих в області: у житомирській десантно-штурмовій, у бердичівській артилерійській, в новоград-волинській механізованій. Нарешті, слід пам’ятати, що до воєнної розвідки має пряме відношення наш славетний Житомирський військовий інститут імені Корольова. Дякуємо вам усім за службу і вітаємо зі святом!», – додав Віктор Євдокимов.

Пресслужба Віктора Євдокимова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: політика вибори кандидат Євдокимов  
Матеріали по темі