Місто

«Житомирська політехніка» оновила наглядову раду університету, ЖДУ готується

12 May 2023, 10:51

Наказом Міністерства освіти і науки України від 11 травня 2023 року затверджений склад наглядової ради державного університету «Житомирська політехніка».

Про це повідомив ректор університету Віктор Євдокимов.

«Дякуємо членам Наглядової ради Житомирської політехніки за згоду працювати разом задля розвитку освіти та науки Житомирщини, впровадження інновацій та відбудови України! Кожен робить все можливе на своєму місці в професії та житті, як результат – перемагає Україна та український народ», - йдеться у повідомленні.

Ректор також нагадав, що наглядова рада університету сприяє:

розв’язанню перспективних завдань розвитку університету,

залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійснення контролю за їх використанням,

ефективній взаємодії університету з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності університету,

здійснює громадський контроль за діяльністю університету.

Зауважимо, що попередній склад наглядової ради політеху був затверджений наказом МОН у 2017 році, станом на ранок 12 травня інформація про склад на офіційному сайті університету відсутня.

Очолив оновлену наглядову раду «Житомирської політехніки» член наглядової ради корпорації «АТБ» Геннадій Буткевич, заступником голови наглядової ради став генеральний директор «Юнігран», голова фракції партії «Наш край» в Житомирській облраді Сергій Диняк. Також серед членів наглядової ради – заступник голови Верховної ради Олександр Корнієнко та президент парламенту Естонської Республіки Ратас Юрі.


Зауважимо, що в листопаді 2021 року МОН затвердило склад наглядової ради Поліського національного університету, яку очолив генеральний директор ПП «Галек Агро», голова фракції партії «Слуга народу» в Житомирській облраді Олександр Ющенко, а його заступником став генеральний директор компанії «Полісся Продукт», депутат Житомирської міської ради (фракція «Пропозиція») Олександр Ракович. У складі наглядової ради також є народний депутат, керівник обласної організації партія «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко та заступник голови облради Володимир Ширма.


Готується до оновлення складу наглядової ради і Житомирський державний університет ім. Івана Франка.

«Склад нашої наглядової ради був затверджений ще у 2017 році, оновити його ми хотіли минулого року, але в Міністерстві освіти і науки пояснили, що до переобрання ректора наглядову раду не можна змінювати. Зараз готуємо документи для оновлення складу наглядової ради», - сказала в коментарі Житомир.info ректор ЖДУ Галина Киричук.

Наказ МОН про затвердження наглядової ради ЖДУ підписаний 14 лютого 2017 року, на той час ректором університету був Петро Саух.

Нагадаємо, за результатами виборів 26 квітня 2023 року ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Галина Киричук переобрана на другий термін.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет наглядова рада політехніка ПНУ ЖДУ Киричук Євдокимов 
Матеріали по темі