Новини компаній

ПЕТ-стрічка - виробництво та застосування у харчовій промисловості

29 February 2024, 09:19

ПЕТ-плівка - це полімеризований матеріал, що володіє високою стійкістю до води та перепадів температур. За своїми властивостями вона схожа з оргсклом та полікарбонатом, але при цьому містить різні добавки у своєму складі, що робить її надтонким та міцним пакувальним матеріалом. Найчастіше ПЕТ-стрічка використовується у харчовій промисловості, але нерідко її застосовують і в інших галузях.

Особливості та унікальні властивості ПЕТ-стрічки

Матеріал міцний на розрив, екологічний, термостійкий та морозостійкий. ПЕТ-плівку можна фарбувати у різні кольори та наносити фотодрук, що дозволяє створювати оригінальну упаковку для широкого спектра товарів. Крім того, плівка має відмінну міцність на розрив і стійкість до проколів, що дозволяє використовувати її для безпечного транспортування різних видів вантажів.

Переваги матеріалу

  • Прозорість – упакований товар добре видно;
  • Висока міцність - забезпечує безпечне зберігання та транспортування
  • Крихких товарів, що потребують захисту;
  • Стійкість до вологості і перепадів температур - може використовуватися в різних умовах;
  • Термозасвоюваність – ПЕТ-плівка може адаптуватися до температур навколишнього середовища, не змінюючи своїх якостей;
  • Екологічність – поліетилентерефталат не є токсичною речовиною і тому рекомендований для використання у харчовій промисловості;
    вигідна ціна та економічна витрата.

Поліетилентерефталат не є токсичною речовиною і тому рекомендується для використання у харчовій промисловості. ПЕТ-плівка підлягає вторинній переробці, тому її виробництво та використання не завдають шкоди навколишньому середовищу.

Виробництво ПЕТ-плівки

Технологія виробництва ПЕТ-плівки є унікальною. Внаслідок взаємодії частинок рафінованої нафти та газового конденсату виходить високоякісний полімерний матеріал. Для кристалізації піднімають температуру до +196°C. Потім плівку перевіряють на наявність надлишкової вологи. Потім плівка перевіряється на наявність надмірної вологи і подається до спеціальної сушильної камери. Після сушіння плівка надходить у екструдер. На цьому етапі відбувається найважливіше. Тут матеріал згортається в рулон, а видувальна частина видаляється (вакуумується).

Як говорилося вище, ПЕТ-плівку можна використовувати повторно. Для цього її необхідно повторно розплавити, при цьому всі властивості ПЕТ плівки залишаться колишніми, а її міцність не зміниться. Навіть в умовах підвищеного вмісту води, азоту та вуглекислого газу її структура не зміниться. Матеріал також стійкий до хімічної дії агресивних сумішей, що розширює сферу його застосування.

Сфера застосування ПЕТ-плівки

Сфера застосування ПЕТ плівки безмежна. Її можна використовувати як у побуті, так і на виробництві. У багатьох випадках цей пакувальний матеріал використовується для пакування продуктів та виробництва пластикового посуду (склянок, тарілок та інших ємностей). Це пов'язано з тим, що ПЕТ-плівка абсолютно безпечна і не впливає на організм людини; ПЕТ-плівка проникла у всі галузі промисловості.

Області застосування ПЕТ-плівок

  • Харчова промисловість (харчові продукти)
  • Фармацевтична промисловість (ліки та медичні вироби)
  • Вакуумні та звичайні пакети, одноразовий посуд, тара для дитячого харчування та різних молочних продуктів.

Якщо вам потрібна ПЕТ-плівка у великій кількості, відвідайте каталог сайту компанії Оптіпак - https://optipak.com.ua/katalog/ . Компанія Оптипак може продавати як дрібні, і великі партії оптом. Уся продукція сертифікована. Ми пропонуємо гарантію якості та доставку по всій Україні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПЕТ-плівка Optipak Оптіпак  
Матеріали по темі