Місто

В Житомирській громаді розробляють Екологічну стратегію, основні проблеми – управління відходами, озеленення, забруднення водойм і повітря

20 April 2024, 09:45

Проміжні результати опитування містян щодо пріоритетних екологічних проблем у громаді представили на зустрічі фокус-групи з розробки Екологічної стратегії Житомирської громади.

Про це 19 квітня повідомляє пресслужба міської ради.

«Серед основних проблем, вважають жителі, – система управління відходами та забруднення водойм, на другому місці – забруднення атмосферного повітря, на третьому ж – стан озеленення. На фокус-групі було опрацьовано аналіз даних щодо поточного стану управління відходами та розглянуто проблеми, які потрібно вирішити задля покращення стану атмосферного повітря та водних ресурсів», - йдеться у повідомленні.

Екологи, науковці, експерти, спеціалісти, представники громадських організацій продовжують напрацьовувати розділи «Екологічної стратегії Житомирської територіальної громади 2030+». Цей документ міститиме проблеми стану довкілля, шляхи та терміни їх усунення.

«Експерти вже провели дослідження щодо стану довкілля у нашій громаді. Сьогодні тут присутні спеціалісти з питань атмосферного повітря, водних ресурсів, побутових відходів, представники комунальних підприємств та громадськості. Саме за їх участі формуватимуться цілі та завдання майбутньої стратегії», - розповіла начальниця відділу екології та природних ресурсів міської ради Поліна Червінська.

У підсумку зустрічі було сформовано та обґрунтовано екологічні цілі та завдання з урахуванням регіональних та галузевих аспектів розвитку нашої громади.

«Майбутня екологічна стратегія базуватиметься на основі наявних доступних даних. У ній буде проаналізовано сильні та слабкі сторони кожного з напрямів, формульовано цілі, які треба досягнути, встановлено об’єктивні терміни та конкретні дії, які допоможуть покращити екологічну ситуацію у Житомирській громаді», – резюмувала Поліна Червінська.

Екологічна стратегія розробляється в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні II», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2023 року У Житомирі відбувся перший водний форум, напрацювання якого стануть основою розділу про водні ресурси Екологічної стратегії Житомирської міської територіальної громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада екологія екологічна стратегія GIZ 
Матеріали по темі