Економіка

Салон краси, виробництво їжі та СТО – з початку року понад 100 жителів Житомирської області отримали гранти на власну справу

23 April 2024, 10:54

На Житомирщині з початку 2024 року вже надано більш ніж 100 грантів за програмою «Власна справа».

Про це 22 квітня інформує Житомирська обласна державна адміністрація.

«Державний центр зайнятості вчергове оголосив рішення щодо надання мікрогрантів за результатами п’ятої у цьому році хвилі подачі заяв в рамках програми мікрокредитування «Власна справа». На Житомирщині кошти в розмірі від 150 до 250 тис. грн на старт або розширення свого бізнесу отримають 27 переможців. Впродовж пів року після отримання мікрогранту вони мають створити 53 нових робочих місця», - йдеться в повідомленні.

Загалом з початку 2024 року позитивні рішення про надання мікрогрантів отримали 108 жителів Житомирщини зі 191-го, які подали заяви. Загальна сума державних інвестицій у розвиток їхнього бізнесу складатиме майже 26,2 млн грн, а освоєння коштів додасть щонайменше 210 нових робочих місць.

Серед переможців V хвилі – 70% досвідчених підприємців, четверо початківців і чотири юридичні особи. Більш активні наразі жінки: їх дві третини серед отримувачів мікрогрантів у цю хвилю.

«Бізнес-ідеї, які збираються реалізувати грантери – дуже різноманітні. Так, новачки у підприємництві запланували створення косметологічного салону, відкриття деревообробної майстерні, домашнього кінотеатру та кав’ярні», - повідомляють у центрі зайнятості.

ФОПи мають наміри відкрити спеціалізовані магазини, салон краси і сімейне кафе, розширити або ж оновити чинні магазини, кав’ярні, манікюрні салони, розвивати СТО, переробляти лісопродукцію, виробляти фруктову пастилу, фрипси та джерки.

А підприємства — юридичні особи використають гранти на автоматизацію управління бізнесом, започаткування виробництва меблів, розширення стоматологічної клініки та ресторану.

Більше про програму читайте за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/mikrogrant-vlasna-sprava.

Подати заявку можна через Дію — https://is.gd/Zezi5a.

Відповіді на запитання щодо умов програми та оформлення заявки на отримання мікрогранту можна отримати за телефоном «гарячої» лінії 063-214-41-75, а також в телеграм-каналі Житомирської обласної служби зайнятості: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 19 березня у Житомирській області на реалізацію урядових програм «Власна справа», «Грант для ветеранів», «Армія Відновлення» та ваучери на навчання використали понад 207 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж перших двох хвиль програми «Власна справа» у цьому році заяви на отримання мікрогрантів на створення або розвиток бізнесу подали 70 жителів Житомирщини. Про це 1 березня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант власна справа мікрогрант центр зайнятості власний бізнес ЦЗ ФОП підприємець  
Матеріали по темі