Місто

Житомирські депутати та посадовці перевірили доступність скверу, реконструкція якого ще не завершена

23 April 2024, 11:01

Депутатською групою з гендерних питань «Рівні можливості» було проведено аудит безпеки території в сквері, що на Князів Острозьких.

Про це 22 квітня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Представники нашої групи разом з представниками виконавчих органів міської ради проводять тут гендерний аудит безпеки. Його мета - виявити проблеми і ризики можливості безперешкодного перебування передусім для жінок, а також інших соціальних груп на цій території в різний час доби. Тут йдеться про аналіз і оцінку ризиків бути травмованими або заподіяти шкоду власному майну, чи людям, які проживають або тимчасово перебувають на цій території. На першому місці жінки, бо основна ідея у тому, що коли безпечно для жінки, то безпечно для усіх», - розповідає Людмила Янушевич, депутатка міської ради, голова депутатської групи «Рівні можливості».

У цьому сквері також було проведено перевірку доступності території для маломобільних груп населення. Це робили за спеціальною методикою.

«Маломобільна група населення, яка пересувається за допомогою крісел колісних та люди з порушенням опорно-рухового апарату будуть себе почувати комфортно у цьому сквері. Зараз людина на кріслі колісному може заїхати до скверу, тут безперешкодний доступ. Тут навіть люди із порушенням зору можуть орієнтуватися завдяки тактильній плитці, розуміючи, де поруч небезпека. Дерева тут кроновані високо, гілля на рівні більше, ніж два метри. Тобто очі людина не пошкодить. Це теж є важливим», - розповідає депутатка міської ради та член групи «Рівні можливості» Неля Ковалюк.

Робочою групою було зазначено, що задля безпеки громадян на даній території встановлено шість камер відео спостереження та вмонтовано достатню кількість ліхтарів – аби гуляти алеями у вечірній час було комфортно та безпечно.

Крім того, в ході проведення аудиту було надано рекомендації щодо встановлення вказівників напрямку до найближчого укриття, встановлення зарядних пристроїв для мобільних телефонів, та встановлення спинок на лавках.

Нагадаємо, в липні 2023 року управління капітального будівництва провело тендеру на капітальний ремонт скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київська з початковою вартістю закупівлі 5 млн 503 тис. 905,60 грн, єдиним учасником і переможцем стало ТОВ «Управляюча компанія "Комфорт-буд"» з пропозицією 5 млн 435 тис. 833 грн. 21 серпня з фірмою уклали договір і цього ж дня додатковою угодою зменшили вартість виконання робіт до 5 млн 313 тис. 582 грн.

Роботи мали завершити до 30 листопада 2023 року, але не встигли і перенесли завершення робіт на 2024 рік, а підрядник станом на 28 листопада минулого року отримав 1 млн 505 тис. грн із загальної суми договору. За інформацією начальника УКБ, станом на 23 квітня з підрядником ще не розрахувалися, в додатковій угоді вказаний термін завершення робіт 31 травня 2024 року.

Загальна вартість реконструкції скверу на розі вулиць Київської та Князів Острозьких разом з ПКД та наглядами – 5,7 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 16 жовтня 2023 року в центрі Житомира на Великій Бердичівській розставили вздовж дороги плакати із закликами витрачати кошти не на бруківку та стадіони, а на дрони для військових. Згодом з такими ж вимогами відбувся мітинг, до учасників якого вийшов мер Житомира Сергій Сухомлин. Ввечері цього ж дня Сухомлин записав відеозвернення, в якому запевнив, що у бюджеті Житомира на 2023 рік не буде коштів на ремонти, тільки на шкільні укриття, медицину та військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер вул.Київська депутат УКБ реконструкція доступність  
Матеріали по темі