Новини компаній

7 професій, які не вимагають досвіду – вакансії з Jooble

30 April 2024, 09:24

Куди йти новачку: Jooble про спеціальності, де потрібні свіжі підходи та ідеї

Проблема дефіциту кадрів в Україні залишається актуальною у 2024 році, тому відсутність досвіду в фахівців тепер не завжди є перешкодою для успішного працевлаштування. Сьогодні близько 30% вакансій на Jooble пропонуються саме початківцям, достатньо вказати назву позиції у пошуковій стрічці, наприклад, монтажник металопластикових конструкцій або вказати інший варіант. У цій статті ми розповімо про перспективні спеціальності з низьким порогом входження та середні рівні заробітних плат.

№1. Sales-менеджер

Менеджер з продажу – це фахівець, який займається просуванням послуг та продуктів компанії. Досліджуючи сайт для пошуку роботи Jooble, можна прийти до висновку, що половина вакансій підходять для першого місця зайнятості. Від кандидатів вимагають тільки відмінних комунікативних навичок, клієнтоорієнтованості та вміння переконувати. Для працевлаштування у міжнародні компанії також потрібно знати іноземну мову на рівні В2-С1.

Основними обов’язками менеджерів є:

  • робота з гарячими або холодними клієнтськими базами;
  • консультування клієнтів та допомога у виборі товарів, послуг;
  • виконання встановленого плану продажів;
  • заповнення звітностей по закритих угодах;
  • підтримка зв’язку з покупцями.

Заробітна плата Sales-спеціалістів складається з фіксованої ставки та відсотку від суми кожного продажу. Середні доходи на цій посаді складають 25000-50000 грн.

№2. Рієлтор

Рієлтор – це спеціаліст у сфері нерухомості, який допомагає своїм клієнтам придбати, зняти, продати або здати в оренду житло. Щоб знайти роботу, необхідно бути обізнаним у ринку нерухомості, мати розвинені навички аналітики, комунікації та ведення перемовин.

Головними задачами рієлторів є:

  • підготовка та публікація оголошень про об’єкти;
  • оцінка вартості житла;
  • проведення оглядів об’єктів;
  • укладання угод між власником та клієнтом.

Доходи рієлторів залежать від кількості об’єктів, які були продані або здані в оренду протягом місяця. Зазвичай фахівці отримують від 20000 до 70000 грн.

№3. Спеціаліст служби підтримки

Фахівці працюють у відділах підтримки різних компаній та сервісів та допомагають клієнтам розв’язувати проблемні питання. Зазвичай робота є повністю дистанційною, адже комунікація з користувачами ведеться в онлайн-чатах, месенджерах, електронною поштою або телефоном.

Спеціалісти мають таку зону відповідальності:

  • прийняття вхідних звернень;
  • надання додаткової інформації про наявні послуги, товари;
  • допомога в усуненні технічних проблем;
  • ведення баз даних звернень.

Перед початком роботи всі фахівці проходять коротке стажування, на якому вони ознайомлюються з продуктами, послугами компанії, технічними особливостями та можливими помилками сервісів. Спеціалісти служби підтримки заробляють від 15000 до 40000 грн на місяць.

№4. HR-менеджер

HR-менеджери – це фахівці, які відповідають за керування персоналом у компанії та допомагають працівникам розвивати особисті та професійні якості з метою підвищення ефективності роботи. Вибрати вакансію можуть всі кандидати, які мають лідерські, організаторські здібності, вміють взаємодіяти у команді, слухати та вчасно доносити потреби співробітників, керівництва.

Приблизним переліком обов’язків є:

  • проведення співбесід та відбір найкращих претендентів;
  • допомога в адаптації нових працівників;
  • участь в розробленні навчальних програм, систем бонусів та мотивації;
  • формування кадрового резерву;
  • відстежування та усунення емоційного вигорання персоналу.

За місяць роботи HR-спеціалістам зазвичай пропонують 17000-25000 грн. Зазвичай для працевлаштування вирішальними є soft-skills фахівця, а не досвід. Для їх розвитку можна пройти курси та тренінги з HR.

№5. Торговий представник

Торговий представник виступає посередником між компанією-постачальником товарів та торговельними точками. Для цього фахівцеві необхідно бути організованою, наполегливою та цілеспрямованою людиною, вміти домовлятись та переконувати інших. Під час спілкування з потенційними клієнтами спеціаліст повинен презентувати продукцію, тому для її перевезення важливо мати власне авто.

Іншими задачами торгових представників є:

  • збільшення обсягу продажів;
  • контроль дотримання стандартів мерчендайзингу;
  • розширення клієнтської бази;
  • збір дебіторської заборгованості.

Заробітна плата працівників зазвичай знаходиться в діапазоні 27500-50000 грн та складається з фіксованої ставки, відсотків від закритих угод. Додатково фахівцям компенсують витрати на паливо й амортизацію авто.

№6. Викладач/репетитор

Сотні онлайн-школ по всій Україні шукають зараз викладачів іноземних мов, шкільних предметів, програмування та ін. Спробувати себе у ролі викладача можуть усі кандидати, які розуміються у перерахованих дисциплінах на просунутому рівні. Ступінь бакалавра та сертифікати з міжнародних екзаменів не завжди є обов’язковими, проте, стануть перевагою.

В обов’язки викладачів входять якісне пояснення матеріалу, його відпрацювання з учнями, контроль виконання та перевірка домашніх завдань. Якщо кандидат не має попереднього досвіду, йому пропонують пройти стажування для засвоєння базових принципів викладання, ознайомлення з методикою, особливостями роботи з дітьми, підлітками та дорослими. Заробітна плата фахівців залежить від кількості проведених занять.

№7. Помічник маркетолога

Робота помічником маркетолога буде успішним стартом для тих, хто бажає надалі розвиватися до посад SMM-менеджера, таргетолога тощо. Для працевлаштування необхідно пройти курси з маркетингу або мати спеціалізовану освіту. Помічники допомагають своїм досвідченим колегам проводити аналіз ринків, цільової аудиторії, створювати контент, керувати соцмережами проєктів та беруть участь у розробці рекламних кампаній. На місяць вони заробляють 15000-20000 грн.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота вакансії Україна  
Матеріали по темі