Місто

Ескізний проєкт «Алеї героїв», яку планують встановити у центрі Житомира в травні

2 May 2024, 17:31

До кінця травня у Житомирі планують встановити «Алею героїв» на майдані Корольова.

2 травня мер Житомира розповів журналістам Житомир.info, який вигляд вона матиме.

«Ми по кожному питанню збираємо рідних, спілкуємося, показуємо варіанти, вони обирають і тоді ми рухаємося. Так само було і в цьому випадку. На минулому тижні ми затвердили ці ескізи й до Дня Героя (ред. 23 травня) ми плануємо встановити. Він не дорогий, але інформативний буде стояти навпроти пам'ятника Королева. Скільки людей стільки думок, тому не хотілося довкола цього влаштовувати якісь конкурси, бо грошей багато немає і навіть самі рідні сказали: нам не потрібно, щоб це було «дорого-багато». Після війни біля пам'ятника будемо робити в камені, граніті справжню «Алею героїв», а зараз стоїть задача щодня нагадувати житомирянам, що в країні йде війна. Це полікарбонат, як основа, йому нічого не буде, це стабільний матеріал, якому ні сонце, ні мороз не впливають. На алюмінієвих табличках будуть портрети героїв і коротко інформація про них. Також ми запропонували QR-код розмістити, але це вже по бажанню батьків, бо дехто навіть від фотографії відмовляється на цих стендах, бо зараз дуже серйозно працюю російське ІПСО, російські спецслужби виходять на сім’ї загиблих, намагань тиск, не всі готові до цього», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Фотографії будуть в кольорі сепія. На банер можна буде додати секції. Також міський голова зазначив, що «Алея героїв» буде присвячена саме житомирянам.

Нагадаємо, 15 квітня 2024 року представники місцевої влади обговорювали з родинами загиблих, де встановити «Алею героїв».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Алея героїв проєкт Сухомлин військовий загиблий ЗСУ 
Матеріали по темі