Суспільство

Внаслідок ворожого обстрілу по об’єкту інфраструктури у Житомирській області довкіллю завдано збитків на понад 63 млн грн

8 May 2024, 16:54

Фахівці екоінспекції визначили розмір шкоди, яка була нанесена довкіллю у результаті влучання ворожого БпЛА у промисловий об’єкт на початку квітня у Звягельському районі.

Про це 8 травня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Фахівці Держекоінспекції Поліського регіону провели розрахунок розміру шкоди, яка була нанесена довкіллю у результаті влучання ворожого БпЛА у промисловий об’єкт на території Звягельського району», - йдеться у повідомленні.

Сума збитків, нанесених довкіллю, склала понад 63 млн грн.

«Майже щодня рф наносить ракетні удари по критичній інфраструктурі та промислових об’єктах України. І з кожною новою російською атакою на наші міста і села збільшується і сума збитків, нанесених екосистемі. Цього разу ворог зруйнував промисловий обʼєкт на Звягельщині. Сума збитків, нанесених довкіллю, склала понад 63 млн грн. Усього ж за більш як два роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну розмір шкоди, завданої довкіллю Житомирщини, становить 17,8 млрд грн. Інспекцією фіксується кожна гривня нанесених довкіллю збитків для майбутнього представництва у Міжнародних судах, для стягнення компенсацій і відновлення безпечного довкілля, для подальшого об’єднання світу навколо імплементації Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема, пункту 8 «Екологічна безпека». Ворог має понести відповідальність за злочини, вчинені на українській землі, - і проти людей, і проти довкілля», - розповідає начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2024 року росія атакувала Україну керованою авіаційною ракетою Х-59 та 24 ударними БпЛА типу «Shahed-131/136». У результаті протиповітряного бою Сили оборони України збили керовану авіаційну ракету Х-59 у Дніпропетровській області та 17 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Хмельницькій та Житомирській областях. Цієї ж ночі ворог атакував об’єкт інфраструктури у громаді Житомирської області, згодом Звягельська міська рада повідомила, що є загроза забруднення повітря. Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко повідомив, що забруднення в області внаслідок російської атаки наразі не фіксують, а заходи у Звягельській громаді превентивні. Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ворожого обстрілу об’єкта інфраструктури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція обстріл інфраструктура Звягель збитки довкілля 
Матеріали по темі