Події

Дело об ограблении ювелирных магазинов в Житомире передано в суд. Один из обвиняемых "золотых" воров внезапно умер

27 August 2008, 15:10

Слідчі закінчили провадженням кримінальну справу за обвинуваченням трьох громадян - Григорія Я., Світлани Я. та Оксани Я. в учиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена у великих розмірах та організованою групою) КК України. Тож тепер золотих злодіїв очікує суд.

Раніше судимий житель одного із селищ Київської області Григорій у вересні 2007 року разом з Анатолієм створили організовану злочинну групу, яка протягом шести місяців (до січня 2008 року) скоювала крадіжки із ювелірних магазинів у Хмельницькій та Житомирській областях. До її складу входили дружина Григорія - Світлана та їх знайома Оксана.

Григорій та Анатолій як організатори підшукували об'єкти для крадіжок та розподіляли між учасниками ролі. Григорій, окрім того, і перевозив групу на автомобілі, яким керував за дорученням.

Першим обєктом їх крадіжки став магазин з продажу ювелірних виробів у м. Шепетівка. Відповідно до розподілених ролей Григорій та Світлана знаходилися біля вітрини із срібними виробами і під виглядом їх купівлі відволікали продавця магазину. У цей час Анатолій та Оксана перебували поруч вітрини із золотими виробами. Остання стежила за тим, щоб продавець та інші громадяни, які могли зайти до магазину, не викрили їх у скоєнні крадіжки. Під час того, як Світлана відволікала увагу продавця з проханням подивитись товар, а Григорій закривав своїм тілом видимість продавця, Анатолій відчиняв вітрину, і витягував звідти сережки. Тоді таким чином їм вдалося викрасти 36 пар золотих сережок.

Після цього, група вчинила аналогічним способом крадіжки золота із ювелірних магазинів у Старокостянтинові та Ярмолинцях Хмельницької області, і в Житомирі. Викрадені золоті вироби ділилися між учасниками злочину порівну, які в подальшому здавалися в ломбард чи збували на ринках у м. Києві.

Попалася злочинна група у січні 2008 року під час чергової крадіжки в м. Любар Житомирської області. Після того як Анатолій разом з Оксаною та викраденими золотими виробами з місця вчинення злочину зникли, Світлану, яка викликала підозру, продавець затримала у магазині.

Всього вказаною групою вчинено 6 злочинів. Заподіяно збиток власникам магазинів на суму понад 142 тис. грн. У обвинувачених вилучено автомобіль та частину золотих виробів. На їх майно накладено арешт на 82 тис. грн.

У ході розслідування справи один із учасників злочину Анатолій раптово помер, у звязку із цим відносно нього кримінальну справу закрито.

Григорію, Світлані та Оксані обрано запобіжний захід - взяття під варту, а кримінальну справу стосовно них направлено до суду, який дасть оцінку зібраним під час слідства доказам, - повідомляє офіційний сайт Міністерства внутрішніх справ. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі