Суспільство

У Житомирській області замінили Леніна на Тараса Шевченка . ФОТОрепортаж

11 March 2009, 11:00

У День пам’яті Великого Кобзаря керівництво району та міста поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, що в місті, після чого у селі Великий Молодьків Новоград-Волинського району на місті демонтованого пам’ятника Леніну відбулося урочисте відкриття погруддя Тарасу Шевченку. Відкриття було присвячене 195-ій річниці від дня народження великого Кобзаря та до Дня його пам’яті.

Ця визначна подія зібрала майже всіх жителів села – як то кажуть «від мала до велика»….

Скульптор і архітектор погруддя – член спілки художників України Олександр Костюк із Житомира. Встановленням погруддя та благоустроєм території навколо пам’ятника займався художньо-виробничий комбінат на чолі з директором Іваном Сухомлиним та його помічником Анатолієм Балковським.

Вартість встановленого погруддя складає 20 тис. грн.. Кошти благодійні.

Приємно було чути під час опитування жителів села, що всі підтримують такі проекти, коли на місці демонтованих пам’ятників «вождів пролетаріату», не залишились розвалля, а встановлені пам’ятники та погруддя дійсних співців українського слова та національних героїв України.

Очільник району Микола Іванюк у своєму виступі відзначив: «Це прекрасно, що нині ми повертаємо собі національну самосвідомість під знаком Шевченка, Лесі Українки. Глибока, незгасна любов до Тараса Шевченка живе в серцях усіх людей доброї волі. Його заповіт завжди єднатиме нас у святій справі служіння Україні: Свою Україну любіть, Любіть її. Во время люте, В останню тяжкую минуту за неї Господа моліть».

Про це Житомир.info повідомляє прес-служба новоград-волинської райдержадміністрації

 

 

 

 

 

 

Починаючи з 2007 року, у населених пунктах Новоград-Волинського району, відповідно до рішень сесій сільських рад та за сприяння районної влади, проводилися роботи по демонтажу пам’ятників та погрудь Леніну. Протягом двох років у населених пунктах району демонтовано десять із дванадцяти пам’ятників та погрудь Леніна.

На місцях демонтованих пам’ятників у селі Ярунь та Тупальці були встановлені погруддя Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі