Події

В Житомирской области задержана преступная группировка, на счету которой 32 кражи

22 December 2009, 09:57

Управління карного розшуку – один з найважливіших підрозділів кримінальної міліції області.

Працівники саме карного розшуку найчастіше стають героями детективних книг та телесеріалів, адже на них покладаються непрості завдання. Щоправда, "за кадром"  залишається те, що їхня робота - складна, копітка і вимагає неабиякого професіоналізму, терпіння, знання психології.

Сьогодні Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області - це поважного віку підрозділ, зі своїми традиціями, напрацюваннями та високопрофесійним особовим складом. А починалося все у буремні, революційні роки минулого століття. Карний розшук у системі міліції був утворений згідно Декрету Ради Народних Комісарів України 15 квітня 1919 року і отримав назву «Судово-карний розшук». Це було в самий розпал Громадянської війни, коли всюди панувала розруха, а на території держави діяли численні добре озброєні банди. Цей підрозділ, як правило, формувався із демобілізованих військових, робітників та селян. Вчитися оперативники були змушені просто «на ходу».  

Сьогодні повністю змінено структуру цієї служби, правову базу, однак незмінними залишаються завдання - попередження та розкриття злочинів, розшук і затримка злочинців, пошук громадян, які пропали безвісті –  і це ще не все. Бо досвідчені фахівці ведуть роботу по різних напрямках, розкриваючи вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, квартирні крадіжки, пограбування, розбійні напади, зґвалтування, незаконне заволодіння автотранспортними засобами. Карний розшук працює у тісній взаємодії з іншими підрозділами органів внутрішніх справ. Ця служба була і залишається гвардією міліції, яка щодня знаходиться на передовому боці боротьби зі злочинцями.

Про результати роботи, напередодні Дня міліції, розповідає начальник Управління карного розшуку Житомирщини полковник міліції Сергій Ертус: «Якщо аналізувати загальну криміногенну ситуацію в області, то у цьому році у нас менше скоєно умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі зі смертельними наслідками, зґвалтувань, шахрайств. Нами встановлено особи, що  вчинили 204 особливо тяжких та 1553 тяжких злочинів загальнокримінальної спрямованості.

Що ж до крадіжок з квартир та будинків громадян, то більшість з них, а їх з початку року зафіксовано понад 450, вчиняються у містах обласного підпорядкування і сумне лідерство очолює м. Житомир. У серпні нами було затримано фактично «на гарячому» потужне злочинне угрупування у складі 4 осіб, яких викрито у скоєнні 32 крадіжок з осель житомирян та офісів підприємств.

У жовтні оперативники карного розшуку Житомирського райвідділу затримали двох жителів району, які вчинили близько двох десятків крадіжок з дачних будинків.

В основі цих та безлічі інших подібних фактів лежить висока професійність, мужність та самовідданість майже  трьох сотень працівників карного розшуку, котрі вдень і вночі, з ризиком для здоров’я і життя  виконують свій службовий обов’язок. Тобто, сьогодні карний розшук Житомирщини – це потужний колектив, спроможний протистояти злочинності.

Мабуть, правду говорять, що хто не працював у карному розшуку, той не пізнав усіх аспектів міліцейської служби.

Щороку підрозділи карного розшуку області поповнюються і молодими працівниками. Їм на допомогу приходять старші колеги, які завжди готові поділитися своїм професійним досвідом. Тож історія карного розшуку продовжується…

ВЗГ УМВС УКРАЇНИ В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі