Місто

У центрі Житомира шукали «ключ до інформації»

10 May 2011, 15:10

У Житомирі 10 травня проведено акцію «Ключ до інформації», аби привернути увагу житомирян до закону «Про доступ до публічної інформації», який напередодні вступив у силу.

Активісти через театралізоване дійство намагалися поінформувати мешканців міста, про те що в силу вступив Закон України «Про доступ до публічної інформації» і кожен громадянин спокійно може скористатися своїм правом на доступ до неї. Ініціатори заходу не лише розповіли про закон, але й надавали бажаючим необхідні роз’яснення, які в подальшому допоможуть людям отримувати усю належну інформацію в державних установах.

За словами активістів, вони вже направили три запити до житомирської мерії, аби перевірити наскільки швидко та компетентно місцеві чиновники зможуть слідувати новому закону. Серед запитів: запит щодо розподілу бюджету міста, генплану Житомира та про розрахунок тарифів на утримання багатоповерхових будинків та прибудинкових територій.

До речі, щоб перевірити спроможність влади діяти відповідно до закону в усіх містах України 10 травня громадські організації та активні громадяни ініціювали подання запитів до державних установ 457 міст України.

Акція була проведена активістами ЖОО ВМГО «Демократичний альянс» та учасниками «Академії практичної адвокації» в рамках громадської кампанії «Прорив до інформації».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі