Місто

У Житомирі знову протестують проти освітніх реформ Табачника

25 May 2011, 15:48

У Житомирі близько 20 чоловік протестували проти нового закону «Про вищу освіту».

25 травня кілька студентів та активісти громадських організацій показали театралізовану сценку про, те як міністр Табачник прем’єру Азарову демонстрував злочинний, на думку студентів, закон.

Протестуючі вимагають недопущення реєстрації у парламенті закону «Про вищу освіту» у новій редакції, та дозволу внесення студентами необхідних правок до нього.

Студентські акції такого роду сьогодні пройшли у понад 15 містах України.

Студенти вважають, що у законі необхідно прописати положення про неможливість підвищення плати за навчання протягом всього періоду навчання, скасувати «триступеневу систему вступу», забезпечити вищі навчальні закладу реальною автономією.

До студентів вийшов начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський, який заявив, що подібні акції протесту мають проводитись і студенти повинні висловлювати свої думки і відстоювати свої права. Крім того, він наголосив, що не бачить нічого злочинного у новому освітньому законодавстві.

Як повідомляють ЗМІ, Табачник сьогодні заявив, що протести студентів проти нового закону про освіту - необгрунтовані. На думку міністра, акції студентів не лише проплачені, але проплачені з-за кордону.

ФОТО: Вячелав Ратинський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі