Україна

В Донецьку Янукович відкрив новий термінал міжнародного аеропорту

14 May 2012, 12:56

 Новий термінал комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Донецьк" зданий в експлуатацію 14 травня 2012 року.

Як повідомляє кореспондент "Острова", у церемонії урочистого відкриття термінала взяв участь президент Віктор Янукович.
Разом з віце-прем\'єр-міністром – міністром інфраструктури Борисом Колесніковим і головою Донецької обласної державної адміністрації Андрієм Шишацьким глава державиперерізав стрічку й оголосив про введення в експлуатації нового аеровокзального комплексу.
"У черговий раз відкриваємо один з об\'єктів транспортної інфраструктури, що був побудований до Євро-2012 у короткий термін. Архітектори і будівельники вклали в нього свої знання і часточку серця", - відзначив президент в урочистій промові. "Ми повинні будувати сучасну країну і ми, як патріоти, повинні пишатися тим, що наше покоління здатне виконувати поставлені задачі", - сказав він.
Термінал висотою 19 метрів, має 7 поверхів. Площа будівлі нового аеровокзалу складає 58 тисяч квадратних метрів. З них 5 тис. метрів квадратних припадає на зали очікування.Пропускна здатність 3100 пасажирів на годину.
У рамках реконструкції КП "Міжнародний аеропорт "Донецьк" побудована нова штучна злітно-посадкова смуга. Її довжина 4 кілометри, ширина – 75 метрів, товщина – 1 метр. Також зведена найвища в Україні аеродромно-диспетчерська вишка – 52 метри.
Вартість реконструкції аеропорту склала близько 3,2 мільярда гривень. Роботи виконала донецька компанія "Альтком".

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі