Місто

У житомирському парку знайшли ще один підвал колишнього маєтку барона де Шодуара

29 January 2016, 15:27

Кілька десятків дерев’яних коліс та купи будівельного сміття – такий вигляд наразі мають підвали колишнього маєтку барона де Шодуара у парку імені Гагаріна.

Кілька років тому працівники парку виявили підземні приміщення, в яких ймовірно зберігалось вино, а зовсім нещодавно вдалось знайти ще одне підземне приміщення.

«Лежить 20 пар коліс. Тобто те, що ми дізналися: тут в цих приміщеннях, які були над нами, знаходилися стайні. Тобто, ми так припускаємо, що ці колеса відносились до стайні. Це і брички, і карети. Це ось те, що ми вже відкрили. Є приблизні місця де ще можна спробувати пошукати. Запрошували ми людей і з металошукачами. Більше шукали не скарби, а скажімо так, шукали піки арматур. По поверхні шукали, в деяких місцях вони ще відчуваються. Якщо вивчати цю проблему, то треба замовляти послуги георадару, а це досить дорого. Вони намалюють 3D карту всіх порожнеч», – розповідає директор парку ім. Гагаріна Дмитро Комарчук.

Директор парку вважає, що підвали колишнього маєтку барона можна зробити привабливими для туристів. Втім, перед тим їх потрібно укріпити і прибрати від купи сміття, яке залишилось ще з радянських часів.

«Звісно, треба розвивати туристичний бізнес у Житомирі та в парку безпосередньо. Я думаю, це приверне додатковий потік людей, але для початку це потрібно привести в порядок. Для того щоб привести в порядок, потрібно провести дослідження, і знову ж винні льохи, які відкриті, це великі хороші кімнати. Приблизно в такому ж стані, як і ці кімнати, але знову ж - будівельне сміття. Щоб його звідти підняти – це треба розкопати парк частково», - переконаний Дмитро Комарчук.

Зараз в парку вистачає проблем, але вони не зупиняють ані керівництво парку, ані працівників.

«Насамперед тут повинні піти капітальні дотації на зелені насадження, і ми просимо допомогти нам із закупівлею нових сучасних атракціонів, які дадуть додатковий прибуток, щоб в подальші роки ми вийшли на самоокупність і перейшли на самоутримання повністю. Цього року спільними зусиллями парк виведений в плюс. Дай Бог, щоб наступний сезон склався так само як цей і, навіть, краще», – каже директор парку ім. Гагаріна Дмитро Комарчук.

Наразі у міському парку культури та відпочинку вже починають готуватись до нового сезону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі