Події

Житель Київщини збирався незаконно 20 років орендувати 224 га землі у Житомирській області

22 July 2016, 09:23

Апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури Житомирської області щодо незаконності надання в оренду 224 га землі в Андрушівському районі. Рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсними розпорядження, накази та договори оренди залишено без змін.

Про це повідомляють на сайті прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що наказами ГУ Держземагентства в області неправомірно затверджено проекти землеустрою та передано жителю Київщини терміном на 20 років для ведення фермерського господарства в оренду 224 га землі із земель запасу чотирьох сільських рад Андрушівського району. Зокрема, Держземагентство, всупереч вимогам земельного законодавства, формально підійшло до розгляду заяви та прийняття рішення, не пересвідчившись у спроможності орендаря вести фермерське господарство такого виду та взагалі у намірах  його створювати. Насправді особа переслідувала мету отримати у пільговому порядку у користування значну площу земель державної власності без проведення передбачених законом земельних торгів. За принципової позиції прокуратури області припинено незаконну оренду землі вартістю майже 3 млн грн», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, заступник прокурора розповіла, як у Житомирській області повертають незаконно надані земельні ділянки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі