Події

​У Житомирській області винесли вирок багатодітному батьку, який під виглядом майора СБУ «продавав» автівки з гаража Адміністрації Президента

12 April 2018, 17:27

6 квітня 2018 року Овруцький районний суд Житомирської області виніс вирок чоловіку, який займався шахрайством, видаючи себе за майора СБУ.

Суд встановив, що у 2016-2017 роках мешканець Житомирської області представлявся співробітником Служби безпеки України в званні майора. Чоловік переконував «клієнтів», що може продати їм автомобілі з гаража Адміністрації Президента України.

Він повідомляв ошуканим, що йому потрібна копія паспорту, ідентифікаційного коду, водійського посвідчення та гроші нібито для придбання автомобілю. Кошти перераховували на картку або передавали особисто. Чоловік своїх зобов’язань не виконував і витрачав кошти на власні потреби. Загалом з листопада 2016 по серпень 2017 року він ошукав щонайменше чотирьох людей і отримав від них 66 тисяч гривень.


Пояснення одного з потерпілих. Скріншот ухвали Овруцького районного суду від 6 квітня 2018 року.

Чоловік був впевнений, що, оскільки суми були невеликі і його вважали співробітником правоохоронних органів, то до поліції ошукані «клієнти» не звертатимуться. За матеріалами суду, у вчиненому він розкаявся і попросив суворо не карати.

Суд кваліфікував дії чоловіка за частинами 1 та 2 статті 190 Кримінального кодексу України: «Шахрайство» та «Шахрайство, вчинене повторно». Враховуючи те, що потерпілий щиро розкаявся, має на утриманні трьох малолітніх дітей, а також врахувавши думку потерпілих, які просили суворо його не карати, суд за ч.1 та ч.2 статті 190 ККУ призначив йому покарання у вигляді 2 та 3 років обмеження волі відповідно. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, остаточний термін – 3 роки обмеження волі.

Цією ж ухвалою суд звільнив чоловіка від відбування покарання з півторарічним випробувальним терміном за умови, що той періодично з’являтиметься до уповноваженого органу з питань пробації і не вчинить за цей час нового кримінального правопорушення.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2018 року слідчі Овруцького відділу поліції затримали молодика, який від виглядом співробітника СБУ пропонував придбати Opel Astra з гаража держустанови.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд СБУ шахрай  
Матеріали по темі