Місто

У «Житомиртеплокомуненерго» роз’яснили, як нараховуватиметься квітнева плата за опалення

17 April 2019, 10:21

До КП «Житомиртеплокомуненерго» звертаються споживачі з проханням роз'яснити, яким чином буде нараховуватись плата за теплопостачання за квітень, адже упродовж декількох теплих днів котельні не працювали.

Про це 17 квітня у Facebook повідомила прес-служба теплокомуненерго та опублікувала роз’яснення стосовно цього.

«Для будинків з лічильниками рахунки будуть виставлятись згідно з показниками лічильника за фактично спожите тепло. Для будинків, які не мають лічильників, нарахування відбуватиметься виключно за ті дні, коли котельні фактично працювали. Оплата за даний період розраховується відповідно до Постанови Кабміну № 630. За цією Постановою, тариф щомісячно перераховується за середньомісячною температурою оточуючого середовища на основі даних Гідрометцентру. Таким чином, рахунки відображатимуть виключно нарахування за спожите тепло», – розтлумачують в теплокомуненерго.

Нагадаємо, 15 квітня на терміновому позачерговому засіданні міськвиконкому через погіршення погодних умов у Житомирі продовжили опалювальний сезон до 22 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі опалювальний сезон 2018-2019 планували завершити 8 квітня. Проте 5 квітня заступник міського голови Сергій Кондратюк повідомив, що температурний режим не дозволяє цього зробити. 11 квітня Сергій Кондратюк констатував, що температурні показники у місті нестійкі, і питання опалення розглядатиметься на виконкомі 12 квітня. Станом на 11 квітня опалювальний сезон завершили в містах Новоград-Волинський, Малин та Коростень Житомирської області. 12 квітня на позачерговому засіданні міськвиконкому одноголосно було підтримане рішення про завершення опалювального сезону в Житомирі з 15 квітня, хоча синоптики попереджали, що на початку нового робочого тижня, тобто 15 квітня, нічна температура повітря може опуститися нижче нуля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалення тепло опалювальний сезон теплокомуненерго  
Матеріали по темі