Суспільство

Японія допомагає хворим на туберкульоз в Житомирській області

26 March 2007, 13:39

21 березня у Народицькій районній лікарні Житомирської області з’явився цифровий флюорограф для діагностики туберкульозу легенів. Прилад вартістю майже 200 тисяч гривень подарував медзакладу Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Муцуо Мабучі.

Про це повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС у Житомирській області.

Ще минулого року отримавши від головного лікаря звернення з проханням про надання фінансової допомоги, японське посольство перевірило стан справ у Народицькій лікарні. З’ясувалося, що єдиний у цій медичній установі флюорограф виробництва 1981 року є застарілим і не придатним для виявлення хворих на туберкульоз у рамках планових обстежень. Частота випадків виявлення туберкульозу у районі, на території якого знаходяться усі 4 зони радіаційного забруднення, за останні 10 років зросла в 4 рази. Саме тому урядом Японії в лютому цього року було ухвалено рішення про виділення гранту на придбання нового цифрового флюорографа для Народицької лікарні. Грант наданий від уряду Японії у рамках Програми безкоштовної допомоги Проектам людської безпеки «КУСАНОНЕ».

На зустрічі з головою Народицької райдержадміністрації пан Посол зазначив, що на сьогодні підписано контракт з Житомирським обласним Фондом “Заложники Чорнобиля” на суму майже 300 тисяч гривень. За ці гроші  планується закупити медичне обладнання для усіх ФАПів, амбулаторій району та Норинської лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі