Події

Результати експертизи показали, що орендар ставка, який застрелив 7 людей у Житомирській області, був тверезий і усвідомлював свої дії

23 June 2020, 11:49

Місцевий житель с. Новоселиця Попільнянського району Анатолій Захаренко, який 21 травня розстріляв 7 осіб - компанію ветеранів та військовослужбовців, які приїхали порибалити на ставок був тверезий та розумів, що робить. У поліції отримали результати перших експертиз.

Про це 23 червня під час брифінгу розповів начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.

«Розслідування триває. Це резонансна і недопустима подія для держави. На сьогоднішній день нами отримано заключення лікаря-нарколога, який дав довідку про те, що на момент скоєння тяжкого злочину підозрюваний був не в стані алкогольного сп’яніння, він був тверезий. Призначено ряд експертиз, їх досить багато, але ми отримали одну із експертиз, це комплексна судово-психіатрична експертиза, яка дала результат, що на момент вчинення злочину і на сьогоднішній день, особа усвідомлювала свої дії, він розумів, що він діє і як він працює», – сказав Юрій Олійник.

Також він повідомив про версії конфлікту.

«Є декілька версій по причині конфлікту. До підозрюваного навідалися гості, вони раніше були знайомі, але двоє з гостей були вперше і познайомилися вперше. Однією із версій є те, що раніше не знайомі гості висловили претензію в тому, що підозрюваний проживав певний час на території Російської Федерації, що підозрюваний не захищав державу в антитерористичній операції і на фоні цього виникла в них конфліктна ситуація. Далі відпрацьовується ще ряд версій, які були раніше озвучені», – зазначив Юрій Олійник.

Також начальник ГУНП розповів про хід розслідування ще однієї резонансної події, яка сталася в смт Іршанськ Хорошівського району 21 червня. Чоловік, якого зараз розшукує поліція, біля кафе поранив ножем 9 людей, один хлопець загинув.

Подробиці дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня у селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. Пізніше стало відомо, що у орендаря ставка, який розстріляв сімох людей, начальник поліції вимагав хабар. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належить орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка, який після поранення в руку вбив сімох людей. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького, дав перше інтерв’ю після трагедії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: орендар ставка Попільнянський район експертиза поліція вбивство  
Матеріали по темі