Події

У Бердичеві судять жінку, яка вкрала понад 20 тис. грн з благодійної організації

7 June 2022, 13:48

У Бердичеві суд розглядав справу про викрадення благодійних коштів. Днями заслухав чотирьох свідків у кримінальному провадженні.

Про це 7 червня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

Крадіжка була скоєна восени 2020 року на території кляштору Босих Кармелітів.

«Днями суд заслухав чотирьох свідків у кримінальному провадженні відносно 37-річної мешканки Бердичева, звинуваченої у таємному викраденні чужого майна, вчиненого із проникненням до приміщення (ч. 3 ст. 185 КК України). За даними обвинувачення, 16.10.20 р. жінка через незамкнені двері зайшла до приміщення міськрайонної благодійної організації «Кармель», що на пл. Соборній, 25, та, переконавшись у відсутності інших осіб, викрала з шухляди столу 22 500 грн», – йдеться у повідомленні.

За словами допитаних представників благодійної організації, того ранку офіс лише декілька хвилин лишався без їхньої присутності, а невдовзі його зачинили ззовні – як згодом з’ясувалося, із обвинуваченою всередині. Остання вирішила вибиратися через балкон (хотіла звідти зістрибнути) і була помічена місцевим працівником. Почувши жінчину історію про те, як вона начебто «прийшла записати дитину на масаж» і як тут її випадково замкнули, чоловік відчинив двері та випустив її. На суді свідок пояснив, що не знав про наявність в офісі грошей та й запідозрити не міг, що громадянка могла щось «прихопити» із собою.

«Я і думки не міг допустити, що в такому місці хтось буде красти», – сказав під час допиту один зі свідків у справі про крадіжку.

Свою вину обвинувачена визнала частково: мовляв, кошти з шухляди дійсно взяла, однак там була менша сума (17 тис. грн), аніж їй інкримінують. З показань представників БО «Кармель», викрадені гроші були благодійними внесками за навчання групи дітей і суму в понад 20 000 грн підтверджено документально.

У наступному засіданні суд планує допитати у якості свідків двох понятих. Письмові матеріали у цій справі вже досліджено.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2022 року жителька Радомишльської громади виявила зникнення гаманця з наплічника. Поліція встановила, що крадіжку було вчинено під час богослужіння у місцевій церкві: підозрюють 18-річну дівчину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка суд Бердичів БО благодійна організація монастир  
Матеріали по темі