Події

Студента з Житомира третій день шукають у горах

14 November 2007, 08:12

Валерій Петричук, 20 років, відстав від туристичної групи в районі гори Мала Говерла на Закарпатті. Парубок був легко одягнений — у шкіряній куртці, джинсах і без рукавиць.

Минулої п’ятниці 35 студентів Житомирського педуніверситету зупинилися в приватній садибі в селі Микуличин Яремчанського району на Прикарпатті.

— Місцевий житель Володимир Сенько за 30 гривень згодився провести їх на Говерлу, — розповідає Володимир Штесюк, 47 років, заступник командира Ворохтянського рятувального загону. — У неділю зранку вони приїхали ЛАЗом до контрольно-пропускного пункту. Там почули про штормове попередження. Написали розписку, що на Говерлу не підніматимуться, а тільки милуватимуться карпатськими краєвидами біля підніжжя. Троє студентів відійшли від групи. У районі Малої Говерли Валерій Петричук віддав свої рукавиці приятелеві, бо той сильно змерз. Сам вирішив піднятися на вершину. Основна група чекала на висоті 1762 м над рівнем моря.

Температура в горах зараз -10°С, хурделиця, місцями замети до 1 м.

Одногрупники дзвонили Петричукові на мобільний, але парубок не відповідав. О 17.10 на спортивній базі ”Заросляк” туристи зателефонували рятувальникам. За годину 5 альпіністів із Ворохти вирушили на пошуки. До них приєдналися бійці Яремчанського, Івано-Франківського, Ясінянського й Лазощинського загонів із Закарпаття.

— Якщо вночі хлопець не сховався в якісь дерев’яній пастушій хаті, то зараз одна надія залишається на Бога, — каже Штесюк.

http://gpu.ua

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі