25 April 2024, 15:00 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Як знищити надію на зміни
  1.      Створюєте громадську організацію, а краще декілька. Вводите до її складу осіб з кримінальним минулим – сказати щось проти таких людей в майбутньому не наважиться ніхто. Розбавляєте пройдисвітами.

  2.       Всім складом приходите на певну подію, обговорення перетворюєте на базар та балаган, своїм криком постійно перебиваючи виступаючих – зриваєте захід, який переносять на іншу дату. Наступного разу з такими людьми вже ніхто адекватний чи справжній не захоче бути навіть присутній в одному приміщенні. Якщо й наступного разу технологія не діє – повторюйте. Десь з третього разу на цій події будете тільки ви або вас буде абсолютна більшість.

  3.       При успішному виконанні другого пункту несподівано ініціюєте голосування. Всі кричите «Голосуємо!!!».  Піднімаєте руки. Всі. Вже ніхто не звертає увагу, що крім всього голосують по декілька представників від однієї організації. Хтось випадковий рахує голоси. Про таке поняття, як необхідний кворум згадати нема кому. Тепер ви вибрали свого голову чи членів. Бурні овації. 

  4.       Ви офіційно головні. Можете виступити з якоюсь дивною пропозицією, наприклад, разом з міліцією контролювати незручних вам чи назвати в честь когось з ваших побратимів, дослівно, «ДК или улицу». 

Дана технологія вже неодноразово відшліфовувалась і ось сьогодні вона відмінно спрацювала.

Гадаєте, це моя вигадка. Помиляєтесь. На жаль.

Це враження від чергових відвідин чергового збору волонтерів в ОДА. Справжніх волонтерів там була меншість.

По такому ж сценарію відбувалось перше обговорення в міськраді на посаду спеціаліста по запобіганню корупції.

Далі буде…