29 March 2024, 02:43 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Рік Майдану. Прокуратура. 4 млн на задньому дворі та повна бездіяльність всередині

Прокуратура вражає. Своєю пишністю та відвертим ігноруванням справедливості. На фоні загального зубожіння та вимог до змін. Хоча в бюджеті 2015 року на прокуратуру передбачено майже 4 млрд. гривень. 


Основний тренд - граніт та ковані вироби. 


Квадратний метр обробленого граніту коштує близько 50 доларів. 5 поверхів. Порівняйте з будь-якою лікарнею чи поліклінікою. 

В дворі - ландшафтний дизайн, фонтан і знову все в граніті.


На задньому дворі дорогі авто загальною вартістю більше 4 млн. гривень. І бурхливі заперечення від працівників прокуратури про зйомку їх авто.


Відповідно, на пошану заслуговує не захисник закону, а водій


Ну а дії цього відомства відповідають цій дорогій обкладинці.

Керівник міліції дає письмову вказівку слідчому повно і обєктивно розслідувати справу, на наступний день слідчий справу закриває, процесуальний прокурор дії по закриттю підтримує, а його керівник Лубчук на вчорашній консультативній раді на це каже: Звертайтесь до суду. Той прокурор Лубчук, що на свому призначенні обіцяв, що за 3 місяці розбереться з усіма резонансними справами. Наразі пройшло 9 і ні одна справа по побиттю активістів до цього часу не розкрита.
 
Зате прокуратура продовжує писати звичайні "відмазки" на звернення громадських організацій 


 
Тобто, прокурор Сич діяв законно, вимагаючи скасувати звернення міськради про відміну "законів 16 січня" після яких почались вбивства на Майдані. Активістів рік назад переслідували і увязнювали теж законно. Житомирський беркут мав знаходитись в Києві, а змінити президента-вбивцю Януковича і його депутатів-поплічників не потрібно. Замість сквера має бути ангар в історичній частині. Замість парку - житлова багатоповерхова забудова.
 
Ну а вийшовши за територію, відразу натрапляємо на відверте порушення Правил Дорожнього Руху. Автомобілі праворуч стоять в зоні дії знаку "Зупинка заборонена"


Прямо навпроти відомства, що "захищає" закон і яке не здатне навіть на таку дрібницю в полі їх зору. 

Даремно рівно рік назад вас, прокурори, не спалили. Радує, що це все ще у вас попереду...