19 April 2024, 03:13 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Пустий піар свободи та самопомочі

ВО "Свобода" сьогодні вимагала розірвання контракту з регіоналом Юрієм Самборським, який втиху підписала Любов Цимбалюк.

Все в кращих традиціях політичних мітингів - партійні плакати та партійні прапори в руках партійців у партійному одязі. Полум'яні промови з трибуни перед камерами і ... раптове зникнення в невідомому напрямку.

А на першій же перерві стала зрозуміла причини залишення свободівцями сесії - Самборський при мені дав 200 грн продавцю буфету з настановою нагодувати і напоїти оцих хлопців:



Нібито, вони з клубу "Вікторія". Сильні, треновані, кожний з них з десяток таких "інтєлєктуалів" як я розкидає у випадку якихось подій.  Відреагували вони на цю фотосесію симетричним бажанням зфотографуватись зі мною. Данівапрос ;) Головне, щоби з цими хлопцями не трапилось так, як 4 дні тому в Попільнянському районі

Але справжньою несподіванкою стало продовження цієї історії з начальником КП "Інспекція з благоустрою" вже в сесійній залі.

Близько години питання відповідальності і невиконання прийнятих ще влітку рішень по наведенню ладу з квітниками на вул. Небесної Сотні вкрай активно лобіював не свободівець. а депутат Голішевський. Він розробив проект рішення по цій проблемі і зміг схилити на свій бік депутатський корпус, який негативно оцінює діяльність інспекції.  І ціна питання висока - посада начальника інспекції і посада заступника міського голови. Або порядок на вулиці, якій дали таку високу назву. На все про все 10 днів

Нагадаю, свободівців в міськраді вже декілька годин немає.

Як немає і представників Самопомочі, яким вчора по рознарядці зігнали студентів замість пар співати гімн, як це робили за часів Рижука:

Зрозуміло, там були присутні "ідейні". І можливо їх була більшість. Але для гарної картинки ніхто не буде лишнім. Чому ж тоді Самопоміч не кличе нікого на сесії, де вирішуються такі важливі питання для міста? 

Ще одним приводом заявити про себе стало невинесення на сесію питання по незалежному аудиту міського бюджету. Самопоміч запустила нібито гарний меседж, з яким я особисто погоджуюсь. І проігнорувала попередню бюджетну комісію, де депутати просто не знали кого навіть спитати про деталі чи принципи цього аудиту. Кожний член Самопомочі полінувався пройти 100 метрів від свого офісу до будівлі міськради не лише на комісію, а й на сьогоднішню сесію. А на уточнююче запитання на офіційній сторінці в фб про причини неявки чи то прес-служба, чи то голова Наталія Чиж вдалися до образ замість обгрунтування своєї позиції.

Зато на інтернет-ресурсах міста є гучні заголовки про нібито ігнорування їх ініціатив.

Технологія зрозуміла і вкрай проста - лише гарно говорити.

Незрозумілим лише залишається питання як голова Самопомочі буде погашати незакритий до цього часу кредит в 350 000 доларів, фотографії якого вже неділю гуляють фейсбуком

Випадково, не за кошт громади, яка може повірити в гарні слова цих двох політичних сил?