Економіка

Житомирська область за індексом промислової продукції «з’їхала» з першого на четверте місце

26 March 2013, 09:45

 Житомирська область втратила кілька позицій у рейтингу за індексом промислової продукції. За підсумками 2012 року, область була на 1 місці, зараз – на 4.

Про це Житомир.info повідомили у відділі статистики промисловості Головного управління статистики у Житомирській області.

У промисловості Житомирської області за січень–лютий цього року обсяги виробленої продукції збільшилися відносно минулорічного періоду на 17,3% (по Україні спад промислового виробництва становив 4,8%). У загальнодержавному рейтингу за індексом промислової продукції Житомирщина посіла 4 позицію. Наростили обсяги промисловці ще 16 регіонів країни. Проте у 10 регіонах промисловість не досягла обсягів виробництва січня–лютого 2012р.

В області найкращі показники отримано у добувній промисловості, де виробництво зросло в 1,7 раза, у фармацевтичній галузі – у півтора рази, у виробництві гумових та пластмасових виробів – на чверть, харчових продуктів та напоїв – на 16,8%.

Водночас спад у деревообробній, легкій промисловості, машинобудуванні, у металургії та виробництві готових мета­ле­вих виробів коливався в межах від 5% до 8%.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 2012 року у загальнодержавному рейтингу за індексом промислової продукції Житомирська область утримувала 1 позицію (за підсумками 2011 р. посідала 2 місце).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі