Місто

В Житомирі хочуть зробити притулок для бездомних тварин у колишньому свинарнику

28 May 2013, 17:31

28 травня в Житомирі відбулось засідання робочої групи, яка займається вирішенням питань щодо регулювання чисельності безпритульних тварин в місті.

Про це Житомир.info повідомила голова обласної громадської організації захисту тварин Валентина Фасоля.

«На засіданні обговорювався стан справ в питанні придбання приміщення для притулку. На останній сесії Житомирської міської ради було прийнято рішення про виділення 1,2 млн. грн. на будівництво і облаштування притулку для утримання безпритульних тварин. Нині ж є пропозиція придбати для цих цілей уже існуючі приміщення колишньої свиноферми, які знаходяться на околиці міста. Вони цілком придатні для утримання тварин. Але досі ми не можемо їх придбати через необхідність узгодження документів. Справа в тому, що кошти були виділені на будівництво притулку, а треба – для придбання уже існуючого приміщення», - розповіла Валентина Фасоля.

Також під час засідання робочої групи узгоджувались питання щодо продовження співпраці з міжнародною благодійною організацією «Чотири лапи», спеціалісти якої планують влітку знову приїхати до Житомира. Нагадаємо, в грудні 2012 року спеціалісти міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» провели сотні операцій по стерилізації безпритульних тварин в Житомирі. 

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році виконком Житомирської міськради затвердив цільову програму регулювання чисельності безпритульних тварин в Житомирі на 2012-2020 роки. Дана програма передбачала будівництво притулку для тимчасового перебування безпритульних тварин

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі