ДОПОМОГА

Громадські об’єднання осіб з інвалідністю можуть отримати державну підтримку в розмірі до 500 тис. грн

28 August 2023, 14:26

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю продовження строку подання пропозицій на конкурс з визначення проектів, розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2023 році.

Про це 25 серпня повідомила пресслужба Фонду.

«Фонд продовжує строк подання конкурсних пропозицій на конкурс з визначення проектів, розроблених громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2023 році, до 18:00 год. 00 хв. 07 вересня 2023 року включно», - йдеться у повідомленні.

Консультації з питань щодо проведення конкурсу надаються фахівцями Фонду щоденно крім суботи та неділі з 9:00 до 18:00 години, у п’ятницю - до 16:45 години.

  • Відділ взаємодії з громадськими об’єднаннями осіб з інвалідністю управління соціального захисту осіб з інвалідністю та моніторингу якості реабілітаційних послуг

Контактний телефон: (044)293-17-63, еmail: vvgoi@ispf.gov.ua

  • Відділ фінансування бюджетних програм управління планування та фінансування бюджетних програм

Контактний телефон: (044)293-17-52, еmail: todorov@ispf.gov.ua.

Пріоритетні завдання можуть реалізуватися у вигляді проектів, шляхом надання соціальних послуг особам з інвалідністю, що відповідно до Класифікатора соціальних послуг, затвердженому наказом Мінсоцполітики від 23 червня 2020 р. № 429, визначають перелік видів діяльності:

010.1 Соціальний супровід сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах: консультування, регулярні зустрічі чи відвідування отримувача соціальної послуги з метою моніторингу виконання завдань, спрямованих на розв'язання складної життєвої ситуації отримувача соціальної послуги; допомога в усвідомленні значення дій та/або розвиток вміння керувати ними; навчання та розвиток соціальних навичок, навичок виховання та догляду за дітьми, управління домогосподарством; консультування, психологічна підтримка.

009.1 підтримане проживання осіб похилого віку та осіб з інвалідністю: забезпечення проживання особи або групи осіб; консультування; навчання, розвиток та підтримка навичок самообслуговування та інших навичок, необхідних для самостійного проживання; допомога в організації розпорядку дня; організація медичного патронажу; допомога у веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання); представництво інтересів; допомога в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами.

015.1 догляд вдома: допомога в самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування), пересуванні в побутових умовах, веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання житла, оплата комунальних платежів, прання білизни, дрібний ремонт одягу), в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, транспортних служб тощо); навчання навичкам самообслуговування; допомога в забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; психологічна підтримка; інформування та представництво інтересів.

015.3 денний догляд: забезпечення умов для денного перебування; забезпечення харчуванням; допомога у самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, прийом ліків, годування); спостереження за станом здоров'я, надання реабілітаційних послуг; формування та підтримка навичок самообслуговування; психологічна підтримка; соціально-трудова адаптація; організація денної зайнятості.

019.0 натуральна допомога: надання продуктів харчування, предметів і засобів особистої гігієни, санітарно-гігієнічних засобів та засобів догляду, одягу, взуття та інших предметів першої необхідності; організація харчування; забезпечення паливом; пошиття одягу, ремонт одягу та/або взуття; перукарські послуги; прання білизни та одягу; ремонтні роботи; обробіток присадибної ділянки, косіння трави біля будинку, рубання та розпилювання дров; косметичне, вологе, генеральне прибирання тощо.

011.0 соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці: регулярні зустрічі з отримувачем послуги; сприяння працевлаштуванню через допомогу у пошуку роботи / підготовці до роботи; відвідування на робочому місці; сприяння в адаптації особи до виконання робочих функцій, пристосуванні робочого місця для осіб з інвалідністю; сприяння в отриманні інших послуг, організації взаємодії з іншими суб'єктами соціального супроводу; навчання та розвиток трудових і соціальних навичок; психологічне консультування; психологічна підтримка.

013.0 соціальна адаптація: навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; представництво інтересів; корекція психологічного стану та поведінки в повсякденному житті; надання психологічної підтримки; посередництво та консультування; допомога в оформленні документів; сприяння працевлаштуванню; допомога у зміцненні/відновленні родинних та суспільно корисних зв'язків; організація клубів за інтересами, клубів активного довголіття, університетів третього віку; допомога в організації денної зайнятості та дозвілля; сприяння організації та діяльності груп самодопомоги.

022.0 переклад жестовою мовою: переклад жестовою мовою (у тому числі з використанням знакових систем) та словесною мовою під час відвідування особами з порушеннями слуху та мовлення адміністративних органів, соціальних, медичних, освітніх та інших установ і закладів, при купівлі товарів, робіт і послуг.

021.0 фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними, моторними, психічними та поведінковими порушеннями: надання допомоги при переміщенні у громадських місцях і транспорті для відвідування органів державної влади та місцевого самоврядування, установ, організацій та закладів освіти, надавачів медичних, соціальних та реабілітаційних послуг тощо, купівлі товарів, робіт і послуг, у тому числі заповнення бланків, написання заяв, читання інформації під час такого відвідування, та інше.

«Громадське об’єднання може надавати одну або декілька послуг одночасно. Інститут громадянського суспільства може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій», - зазначається в умовах конкурсу.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Кабінету міністрів 22 серпня 2023 року було ухвалене рішення щодо компенсації роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фонд соцзахисту інвалідність ГО конкурс Мінсоцполітики 
Матеріали по темі