Економіка

Працівники податкової виявили магазин у Житомирі, в якому продавали електронні сигарети без акцизу та РРО

3 April 2024, 14:55

У Житомирі працівники податкової служби виявили магазин електронних сигарет невідомого походження, який працював без РРО та з не оформленим працівником.

Про це 3 квітня повідомила пресслужба головного управління ДПС у Житомирській області.

«Головним Управлінням ДПС у Житомирській області на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням законодавства щодо проведення готівкових розрахунків та торгівлі підакцизними товарами. Так, на підставі отриманого звернення щодо порушень законодавства під час торгівлі підакцизними товарами, податківцями проведено перевірку одного з магазинів з продажу електронних сигарет у м. Житомирі. В ході проведення перевірки встановлено факт невидачі розрахункових документів під час проведення готівкових розрахунків, відсутність документів на походження товару, що перебував у реалізації та продаж немаркованих тютюнових виробів. Також встановлено факт використання найманого працівника без належного оформлення трудових відносин», - йдеться у повідомленні.

За результатами проведеної перевірки, за виявлені порушення, до платника буде застосовано штрафні санкції на суму більш ніж 100 тис. грн. Матеріали перевірки направлено до територіального підрозділу Державної служби з питань праці для прийняття відповідних рішень за фактом використання праці працівника без належного оформлення трудових відносин. Тютюнові вироби що не мали марок акцизного податку на суму 35 тис. грн. були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Нагадаємо, 25 березня пресслужба головного управління ДПС у Житомирській області повідомила про те, що працівники ДПС виявили на ринках у Житомирі незаконний продаж непродовольчих товарів, а у області – надання послуг СТО.

Як повідомляв Житомир.info, 5 березня 2024 року пресслужба ГУ ДПС у Житомирській області повідомила про те, що податківці оштрафували кафе у Житомирській області на майже 200 тис. грн: працювали неоформлені працівники та не видавали чеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДПС податкова магазин РРО працівник акциз сигарети електронна сигарета 
Матеріали по темі