Місто

Житомирські пластуни провели захід на майдані Соборному

20 April 2024, 14:27

З нагоди чергової річниці складання Першої Пластової Присяги у Житомирі провели захід на майдані Соборному.

Про це 20 квітня повідомляє пресслужба міської ради.

«Сьогодні – 112 років з Дня складання Першої Пластової Присяги. З цієї нагоди відбувся щорічний захід, у якому взяли участь близько 200 пластунів. Після церемонії відкриття на них чекала своя ігрова програма в залежності від вікової категорії», - йдеться у повідомленні.

У краєзнавчому музеї почала діяти виставка, присвячена пам'яті тих пластунів, які загинули у російсько-українській війні. Там можна побачити їхні портрети та ознайомитися з біографією кожного воїна.

«Більшість пластунів, які представлені на виставці, загинули після 2022-го. Їх більш, ніж 50. Про деяких будемо сьогодні переглядати фільми. Всі вони колись були нашими вихованцями, ходили в походи, але змушені були стати на захист нашої Батьківщини. Наразі близько 500 пластунів і досі служать», – говорить в. о. директора Пластовий молодіжний центр Житомирської міської ради Павло Кобзар.

Катерина – мама десятирічного Іллі, одного з новаків. Про скаутську організацію дізналася з рекомендацій подруги.

«Пласт в першу чергу формує у дитини особистість та загартовує характер. Діти вчаться новому – виживати у польових умовах, добувати вогонь, в'язати вузли. Таке кожному потрібно. Сину подобаються вилазки на природу, вже вміє в'язати вузли. Мені важливо, щоб він ставав більш самостійним», - каже Катерина.

Довідка: Пласт – національна скаутська організація України. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і позаконфесійною організацією, Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства. Пласт об'єднує людей віком від 6 до 106 років, пропонуючи кожному з них щось своє: незабутні табори та мандрівки, цікаві акції та заняття, патріотизм та духовність.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2018 року на сесії міської ради депутати підтримали створення Пластового молодіжного центру Житомирської міської ради, який фінансується з міського бюджету. Директором Пластового молодіжного центру з 11 вересня 2019 року мер призначив Захара Маковського, який пішов захищати Україну під час російського повномасштабного вторгнення і наприкінці березня 2022 року був поранений біля міста Ізюм Харківської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пласт майдан Соборний присяга. скаут 
Матеріали по темі