Суспільство

В Житомирській області сім’я з 11 дітьми досі чекає житло від фонду Ющенка «Зігрій любов’ю дитину»

3 March 2012, 15:45

В редакцію Житомир.info звернувся Олександр Шило, житель Коростишівського району, батько 11 дітей з питанням про діяльність започаткованого 5 років тому проекту «Зігрій любов’ю дитину». Однойменний фонд мав надати його сім’ї з 13 осіб житло. Але й досі чимале сімейство тісниться в маленькому старому будинку.

Благодійний проект «Зігрій любов’ю дитину» був ініційований колишнім президентом України Віктором Ющенко та мав на меті забезпечити всім необхідним, в тому числі житлом, сім’ї, які мали понад 10 дітей. Був створений фонд, куди українські меценати перераховували гроші для допомоги.

«В Житомирській області допомоги, зокрема житла, потребували 18 сімей. Після завершення строку президенства Ющенка проект закрили. На той момент житлом залишились незабезпечені 5 сімей. Сьогодні без будинку залишилось всього 2 багатодітні сім’ї», - розповіла Житомир.info начальник головного управління у справах сім\'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Раїса Гула.

«В Житомирській області фонд «Зігрій любов’ю дитину» очолює Ольга Сердюкова. На цей проект бюджетних коштів не виділялось, основою були кошти меценатів. Так трапилось, що дві сім’ї з Житомирської області ще не забезпечили житлом. Причини різні. Наприклад сім’ї Шило тоді не надали житло через відсутність підходящих варіантів. Їм пропонували будинок, але сім’я відмовилася. Потім вони самі знайшли потрібний будинок, але той виявився занадто дорогим та ще й недобудованим», - розповів журналісту Житомир.info заступник начальника головного управління у справах сім\'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк

Раїса Гула також повідомила Житомир.info, що фонд «Зігрій любов’ю дитину» діє й досі. Про те чи є в ньому гроші і чи забезпечить він житлом ці сім’ї – невідомо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі