Події

Міліція затримала вбивцю 30-річного чоловіка, якого знайшли на задньому сидінні автомобіля під Житомиром

10 June 2013, 17:22

Тіло невідомого чоловіка із пробитою головою знайшли у селищі Новогуйвинське, неподалік Житомира. Труп знаходився у салоні легкового автомобіля, припаркованого в дворі однієї із багатоповерхівок.

Підозрілу машину, із якої капала кров, помітили місцеві жителі та відразу викликали міліцію. Правоохоронці встановили особу вбитого, ним виявився тридцятирічний чоловік, родом з Коростеня, який тимчасово проживав у Житомирі та працював торговим агентом.

За підозрою у вчиненні злочину того ж дня був затриманий його знайомий, який раніше вже відбував покарання за навмисне вбивство. То ж, якщо вину чоловіка буде доведено, йому загрожуватиме довічне ув’язнення. Наразі підозрюваний знаходиться під вартою, триває досудове слідство.

«Тілесні ушкодження були у вигляді черепно-мозкової травми, переломи основи і стовбуру головного мозку і у вигляді ран на обличчі та на голові. В ході проведених заходів в перший же день було встановлено, що до цього злочину був причетний місцевий мешканець, раніше судимий за вчинення умисного вбивства, який відбув 10 років в місцях позбавлення волі. На даний час цю особу затримано за підозрою у вчиненні злочину і судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою», - розповів заступник начальника відділу СУ УМВС України в Житомирській області Сергій Гуменюк.

 

За інформацією прес-служби УМВС України в Житомирській області, в ході відпрацювання різних версій розвитку подій, правоохоронцям вдалося відновити останній день загиблого 30-річного чоловіка.

Так, у ході досудового розслідування було встановлено, що хлопець приїздив того вечора до селища Новогуйвинське. За словами очевидців, він підвозив знайомого на якусь зустріч. Втім за кілька годин обоє поїхали. За попередньою версією, на зворотньому шляху поблизу житомирського гідропарку між чоловіками сталася суперечка. Нині про її причини затриманий пригадати не може, того дня він занадто багато спожив спиртного. За його словами, у розпалі сварки він схопив сокиру і наніс кілька ударів водієві. За висновками експертів, отримані травми були несумісні з життям. Після цього затриманий перемістив тіло загиблого на заднє сидіння й сам сів за кермо. Ще деякий час чоловік їздив по місту, а потім повернувся до знайомих у селище, звідки виїхав лише кілька годин тому. Там машину відігнав на парковку, полишивши разом з тілом недавнього товариша, а сам продовжив пиятику. На момент затримання чоловік все ще перебував у стані сп’яніння.

За даним фактом проводиться досудове розслідування за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, у ході якого й будуть встановлення всі обставини та мотиви вбивства молодої людини. 32-річний затриманий, житель Житомирського району, у 2002 році уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення подібного злочину й 10 років провів за ґратами. Цього разу, зважаючи на рецидив, йому може загрожувати довічне позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 7 червня в селищі Новогуйвинське під Житомиром в салоні «дев’ятки» було знайдено труп чоловіка з пробитою головою. 

Фото прес-служби УМВС України в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі