Влада

Робоча група облдержадміністрації так і не вирішила, скільки субвенції давати житомирському ТТУ

11 November 2013, 17:26

У Житомирі досі остаточно не вирішили, як ділитимуть «транспортну» субвенцію на наступний рік.

11 листопада відбулось чергове засідання робочої групи з питань розробки методики розподілу субвенції з надання пільг на послуги зв'язку та компенсацію пільгового проїзду.

На попередньому засіданні члени робочої групи розглянули 9 варіантів розподілу державної субвенції, однак жоден з них не знайшов 100-відсоткової підтримки. Повної згоди стосовно котрогось із варіантів робочій групі не вдалося дійти і на сьогоднішньому засіданні. Однак члени групи відкинули шість пропозицій, виокремивши три.

Найбільшу підтримку отримав 2 варіант, згідно з яким при розподілі субвенції на наступний рік враховуватиметься потреба на плановий бюджетний рік: «за» проголосувало 8 осіб з 19 присутніх. На другому місці у рейтингу пропозицій, які отримали найбільшу підтримку, варіант №9. Відповідно до нього, розподіл субвенції на проїзд здійснюватиметься відповідно до чисельності пільговиків, яка враховується при визначенні потреби на наступний бюджетний рік. Цей варіант отримав 6 «за». До трійки найбільш підтримуваних потрапив і 1 варіант, за який проголосували 5 членів робочої групи. Відповідно до варіанту №1, субвенція на проїзд розподілятиметься на основі чисельності пільговиків, факту минулого бюджетного року та потреби на плановий бюджетний рік.

Результати голосування щодо методики розподілу державних коштів робоча група вирішила надати губернатору Сергію Рижуку.

Розробляючи формулу розподілу субвенції, члени групи умовно застосовували цьогорічні цифри. Так, на 2013 рік для Житомирської області передбачена субвенція у сумі 51,8 млн. грн., з них трішки більше ніж 21,5 млн. грн. отримав Житомир, Бердичів – 2,3 млн. грн., Коростень – 3,2 млн. грн., Новоград-Волинський – 2,6 млн. грн., Малин - 1,1 млн. грн. Усім міста разом передбачено 30,8 млн. грн., районам - 20,8 млн. грн.

Відповідно до розрахунків за 2 варіантом, який підтримали 8 членів робочої групи, ТТУ мало б отримати 16,6 млн., Бердичів – близько 3,2 млн. грн., Коростень – 3,8 млн. грн., Новоград-Волинський – 3,1 млн. грн., Малин - 1,4 млн. грн. Разом усім містам мало б дістатися майже 28,2 млн. грн., а районам - 23,5 млн. грн.

Депутат Житомирської обласної ради та член робочої групи з розподілу «транспортної» субвенції Руслан Годований зазначив, що на 2014 рік сума субвенції буде приблизно такою ж, як і цього року.

«Не буде ні менше, ні більше. Ми знаємо, в якому стані знаходиться бюджет України, в якому стані знаходиться економіка: падає ВВП, падає промисловість. Тож, щоправда, може бути менше, більше не буде, це точно», - зазначив Годований.

Голова незалежної профспілки Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Сергій Невмержицький, котрий був присутній на засіданні робочої групи, передав її учасникам лист, в якому працівники ТТУ вимагають для свого підприємства 50% від усієї субвенції.

«Ми вимагаємо розподілу 50/50. Тільки в такому випадку в Житомирі, може, залишаться наші робочі місця. Тільки в такій ситуації наші діти будуть ситі і здорові. Тільки такий справедливий розподіл прибере в обласному центрі і в області в цілому наростаючі соціальні конфлікти», - йдеться в листі.

Робоча група, зокрема, вирішила рекомендувати голові Житомирської облдержадміністрації винести на сесію облради питання про звернення до Кабінету міністрів, аби Житомирській області виділили кошти у сумі 130 млн. грн., необхідних на компенсацію пільг, або ж ввели адресну допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження губернатора Сергія Рижука, у Житомирській облдержадміністрації створили робочу групу з розробки методики розподілу між місцевими бюджетами субвенції з держбюджету на перевезення пільговиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі