Суспільство

Журналістам житомирської ОДТРК заборонили випускати в ефір сюжет на підтримку побитих колег

2 December 2013, 15:04

 2 грудня в Житомирській облдержтелерадіокомпанії  відбулися розширені збори спілки журналістів, на яких одноголосно було прийнято резолюцію про недопустимість порушення силовими структурами України Конституції України, закону України про журналістську діяльність, основних прав та свобод громадян України.

Рішення зборів надішлють до Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ України з вимогою в найкоротший термін притягти до відповідальності винних у перешкоджанні професійній діяльності та побитті колег-журналістів під час акцій протесту у Києві.

Журналісти ЖОДТРК зробили сюжет про своє рішення та підтримку колег, побитих у Києві, але керівник телерадіокомпаніі Василь Головецький заборонив пускати його в ефір.

Ось текстовий варіант сюжету, який не побачать житомирські телеглядачі.

Відбулося засідання первинної організації обласної державної телерадіокомпанії Національної спілки журналістів України. Обговорено ситуацію щодо побиття журналістів під час виконання своїх службових обов’язків при висвітленні подій масових акцій. В/К ТИТРИ: автори М.Синьогуб, С.Кобилянський

КОР. Група журналістів обласної державної телекомпанії стурбована тим, що сталося під час масових акцій у Києві, де під час виконання службових обов’язків постраждали журналісти. СИНХРОН ТИТРИ: Володимир Шолдрук – голова первинної спілки журналістів ОДТРК «Чому їх безпідставно б’ють, розбивають голови, відеотехніку, якщо вони виконують професійні обов’язки, несуть інформацію до громадськості та до населення».

СИНХРОН ТИТРИ: Михайло Синьогуб – член спілки «Я член спілки журналістів з 1982 року і таких фактів не було за ці роки, коли б’ють журналістів. Ми закликаємо владу і всіх учасників мітингів , маніфестацій, проводити все це мирно. Закликаємо партійних діячів до діалогу, бо є Верховна Рада України і там треба проводити всі ці дискусіях, а не на вулиці, доносити свої думки, а другу сторону поважати цю думку і доходити до компромісу.»

КОР. Журналісти висловилися за те, що і влада, і опозиція повинні діяти лише відповідно до Конституції України, до законів України. А правоохоронці повинні глибоко та всебічно розслідувати кожен факт побиття журналістів і притягнути винних до відповідальності. СИНХРОН ТИТРИ: Ігор Грач – заступник директора ТВО «…щоб і опозиція не зачіпала журналістів, і влада, щоб ми дійсно могли виконувати свої обов’язки. Ми не політики, ми просто повинні виконувати свою роботу.»

КОР. Тільки виваженість і толерантність, повага до один одного спроможні консолідувати наше суспільство і не допустити нагнітання ситуації, - зазначали учасники зібрання.

Як повідомляв Житомир.info, більше 40 журналістів постраждали на євромайданах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі