Влада

На найбільшій агропромисловій виставці України 26 підприємств представляли Житомирську область

5 June 2014, 10:57

 У Національному комплексі «Експоцентр України» 4 червня відбулося урочисте відкриття 26-ої найбільшої агропромислової виставки України «Агро-2014», яка об’єднала близько 1000 учасників, 150 з яких є представниками іноземних компаній 16 країн світу. Житомирщину презентували 26 провідних аграрних підприємств області.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

«Житомирська область представлена на виставці хлібобулочними та кондитерськими виробами, морозивом, маслом вершковим, замороженими овочами, твердими сирами, молоком згущеним, м’ясо-ковбасними виробами, лікеро-горілчаними виробами, пивом, розчинним цикорієм, борошном, соками та консервованими овочами, крупами, яйцями, медом, лікарськими травами, фіточаями, фітованнами, органічним добривом та органічною молочною продукцією тощо», - йдеться у повідомленні.

Губернатор Сидір Кізін зазначив, що у Житомирської області є серйозний експортний потенціал сільськогосподарської продукції та можливості для забезпечення внутрішнього ринку. Аграрний сектор області – це флагман, котрий щорічно забезпечує стабільний приріст і цього року було збільшено посівні площі на 50 га, за час весняно-польових робіт в регіоні обробили майже 560 тис. га. За 4 місяці поточного року індекс виробництва сільськогосподарської продукції Житомирщини склав понад 102%.

Довідка: Виставка «Агро» є найбільшою в Україні за своїм масштабом, обсягом учасників та відвідувачів. Щороку захід відвідує близько 45 тисяч осіб, четверта частина з яких, є провідними спеціалістами галузі. Подія дає можливість ознайомитися з здобутками, інноваціями, та успіхами у 13 основних сферах агропромислової галузі: сільськогосподарська техніка (посівна, ґрунтообробна, кормозбиральна), трактори, комбайни, зернообробна, спецтехніка; запасні частини та комплектуючі; інноваційні технології; рослинництво; тваринництво; птахівництво; біоенергетика; рибництво; мала механізація, інструмент, спец. інвентар; послуги для підприємств АПК; стандартизація та метрологія; автоматизації, управління, альтернативна енергетика, GPS і GIS технології.

Міністр агарної політики та продовольства України Ігор Швайка з житомирським караваєм

Фото Катерини Тарановської

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі