Економіка

Роботодавці в Житомирській області приховують нещасні випадки з працівниками, щоб зекономити на виплатах, - Держпраці

7 December 2017, 10:43

Деякі роботодавці в Житомирській області приховують випадки виробничого травматизму, внаслідок чого люди не можуть отримати належне відшкодування завданої нещасним випадком шкоди.

Про це за результатами наради управління Держпраці у Житомирській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 6 грудня повідомила прес-служба управління Держпраці у Житомирській області.

«Представники управління Держпраці повідомили, що на Гарячу лінію управління постійно звертаються малозабезпечені громадяни, учасники АТО, інваліди, які мають потребу в отриманні якісної юридичної допомоги, але не мають коштів на оплату послуг адвокатів. Крім того, часто кваліфікованої правової допомоги потребують громадяни для звернення до суду по фактам прихованих роботодавцями нещасних випадів, професійних захворювань та аварій на виробництві. Окремо спеціалісти зупинились на проблемних питаннях, які виникають під час надання безоплатної правової допомоги. Зокрема, одним з таких проблемних питань є те, що багато роботодавців приховують випадки виробничого травматизму, виникнення нещасних випадків, професійних захворювань або допускають порушення під час їх розслідувань, внаслідок чого люди, які втратили професійну працездатність не можуть отримати належне відшкодування шкоди, завданої нещасним випадком або професійним захворюванням», - йдеться в повідомленні.

Результатом зустрічі стала домовленість продовжити плідну співпрацю, - резюмує прес-служба.

Нагадаємо, в Житомирській області працюють 19 бюро правової допомоги, які надають безоплатну первинну правову допомогу та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області знаходиться за адресою: м. Житомир, Майдан Соборний, 1 тел.: (0412) 42-23-12.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2017 року в Житомирі майже 400 людей, які нелегально працювали на житомирських підприємствах, отримати трудову книжку і «білу» зарплату.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Робочий травматизм держпраці 
Матеріали по темі