Місто

Житомирянка чотири дні стежить за агресивною собакою, яка вкусила її та може хворіти на сказ

11 December 2017, 17:28

Вона показує фотографії у своєму смартфоні, на більшості яких собаки. Однак, житомирянка Надія Вітковська не зоозахисник і це не її домашній улюбленець. Жінку ще в п’ятницю покусала безпритульна собака просто біля виходу із супермаркету на центральній вулиці міста. Жінка припускає – тварина може бути хвора на сказ.

«Я побачила групу собак, яка налетіла на хлопців. Хлопці відігнали їх портфелем. І я тільки ззаду почула, точніше відчула укус. Коли вже озирнулася, то побачила велику пащу і купу слини. Я спочатку почала витирати, подумала, що це кров. Підійшов чоловік, запропонував викликати швидку, бо, раптом, собака хвора на сказ», - каже житомирянка Надія Вітковська.

У лікарні жінці повідомили, що вакцин від сказу в наявності немає. Натомість порадили поспостерігати за безпритульною твариною протягом 10 днів. Якщо ж собака раптом пропаде, то в такому випадку щеплення потрібно зробити обов’язково.

Разом із тим ще в п’ятницю Надія Вітковська звернулась в КП «Центр захисту тварин». Однак, впродовж кількох днів їй ніхто не передзвонював, а в понеділок вранці вона вирішила зателефонувати комунальникам сама.

«Пообіцяли мені приїхати через півгодини, потім через годину, потім через дві. І ось буквально пару хвилин тому я подзвонила і мені сказали, що вони не знають, коли приїдуть. При цьому я за собакою стежила в п'ятницю ввечері, в суботу і в неділю. Собака лежала спокійно. І ось сьогодні ми побачили, що собака поводиться агресивно: вона кинулася на жінку на зупинці. І у цієї собаки йде виділення слини. Я ще раз зателефонувала на службу, пояснила ситуацію. Вони поки мовчать, і я поки чекаю, хоча мені теж треба на роботу йти», - розповідає Надія Вітковська.

Жінка скаржиться: перед тим, як шукати вакцину від сказу, хотіла дізнатись чи дійсно безпритульна тварина, яка її покусала, хвора.

«По-перше, я переживаю, що я наразила на небезпеку свою сім'ю. По-друге, я бачила, що ці собаки, коли вони спокійно себе поводять, то вони облизують дітей. Я бачила це на власні очі, тому що я їжджу сюди чотири дні. І якщо у неї, не дай Бог, сказ...», - каже житомирянка.

Ми також зателефонували до комунального підприємства, щоб запитати, чи зможуть житомирські захисники чимось зарадити, однак нам пообіцяли передзвонити після обіду. Після обідньої перерви, комунальники так і не перетелефонували, тому ми подзвонили особисто директорці підприємства Олександрі Мельник. Керівниця Центру розповіла, що наразі впіймати тварину неможливо.

«На сьогоднішній день в нас автотранспортний засіб знаходиться ще з п’ятниці і буде найближчі дні, на технічному обслуговуванні. Зараз бус стоїть на Гагаріна на ремонті. Якщо треба підтверджуючі документи, то я можу їх надати вже завтра. Це планове технічне обслуговування, ми його довго відкладали, бо було багато роботи. І мали вже зробити, бо в машини є проблеми деякі», - сказала директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

І поки в Житомирському «Центрі захисту тварин» бездіють, собака, яка покусала житомирянку та може бути хвора на сказ, продовжує і далі розгулювати центральною вулицею міста на транспортній зупинці.

Як повідомляв Житомир.info, житомирянка, яку покусали безпритульні собаки, вимагала від міської влади 200 тисяч моральної компенсації.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Центр захисту тварин Мельник безпритульні собаки сказ укушена 
Матеріали по темі