Влада

Мисливське товариство в Житомирській області має сплатити 2,5 млн грн через тварин, які об’їли кору на деревах, - екоінспекція

13 December 2017, 13:25

На території мисливських угідь товариства з обмеженою відповідальністю «Каміа Плюс» у Житомирській області мисливські тварини пошкодили 4808 дерев на суму 2 млн 543 тис. грн.

Про це 13 грудня Житомир.info повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції у Житомирській області.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області проведено планову перевірку ТОВ «Каміа Плюс» мисливські угіддя якого розташовані на території ДП «Попільнянське ЛГ» Андрушівського лісництва, загальна площа угідь становить 5709 га. В ході проведення перевірки в лісовому масиві вищезазначеного лісництва виявлено вольєр для утримання мисливських тварин площею 489 га, в якому утримуються 95 оленів благородних, 90 ланей, 25 козуль, 84 муфлони, 117 кабанів та 3 лосі. При обстеженні вольєру було виявлено чисельні порушення природоохоронного законодавства, зокрема мисливськими тваринами пошкоджено до ступеня припинення росту лісові культури ялини в кількості 4808 штук, а також майже у всіх дерев обдерта кора», - йдеться у повідомленні за підписом начальника Держекоінспекції Максима Железняка.

У прес-службі Держекоінспекції 13 грудня Житомир.info уточнили, що востаннє екологи перевіряли дане мисливське товариство рік тому.

«Прибувши на територію ТОВ «Каміа Плюс» цього разу, екологи відзначили, що годівниці для тварин порожні, і це видно на знімках. Там має лежати сіно та люцерна. Можна зробити припущення, що тварини недоїдали і були вимушені «перейти» на кору», - зазначила в коментарі головний спеціаліст відділу взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції в Житомирській області Світлана Березенська.

«Державною екологічною інспекцією у Житомирській області вирішується питання щодо притягнення керівника ТОВ «Каміа Плюс» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також за знищення та пошкодження лісових культур товариству виставлена претензія на відшкодування збитків завданих лісовому господарству на суму 2 млн 543 тис. грн», - інформує ДЕІ.

В інспекції зазначають, що постійно проводять планові та позапланові перевірки користувачів мисливських угідь на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства. За даними прес-служби, на території Житомирської області зареєстровано 93 користувача мисливських угідь. Це державні підприємства, громадські організації, приватні сільськогосподарські підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю.

Нагадаємо, рішенням Житомирської обласної ради від 13 листопада 2009 року товариству з обмеженою відповідальністю «Каміа Плюс» надані в користування терміном на 15 років мисливські угіддя загальною площею 5709,39 га.







Фото Держекоінспекції в Житомирській області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тварини кора штраф екоінспекція лісгосп мисливське господарство 
Матеріали по темі